CSM Reșița a devenit „invincibile armada”. Sub comanda lui Dan Alexa!

0
5
CSM Reșița s-a impus și în etapa a 8-a la Târgu Cărbunești și a devenit alături de Farul 2 Constanța singurele echipe invincibile cu maxim posibil de puncte obținute din seria a treia a fotbalului românesc. Toate acestea s-au petrecut în Valea Domanului sub comanda antrenorului Dan Alexa.

CS Gilortul Târgu Cărbuneşti – Clubul Sportiv Muncitoresc Reșița 2-5 (2-3)
16 octombrie 2021, ora 15:00; Stadion: Cristinel Răducan (Târgu Cărbuneşti);
Arbitri: Naidin Valentin – Soare Alin (ambii din Turnu Măgurele), Nan Marilena Catalina (Alexandria)
Observator de arbitri: Danciu Cosmin (Hunedoara).
Delegat FRF: Chirilă Iosif Cosmin (Alba Iulia).

Au marcat: 1-0: Săulescu (30); 1-1: Mediop (34); 1-2: Mediop (37); 1-3: Aboubakar (41); 2-3: Gîlcescu (43); 2-4; Drăghiceanu (81); 2-5: Jorza (90+1).

CSM

Gilortul (antrenor Mihai Dinu): Voinea – Cuțitoiu (62, Bucur), Dolcescu, Gheorghe, Miroiu – Oprișa (62, Stegaru), Avrămescu (cpt) – Săulescu, Dănăricu, Almăjanu – Gîlcescu.
Pe bancă: Popescu – Safta, Filip, Chirică.
Cartonașe galbene: Gheorghe, Săulescu.
CSM Reșița (antrenor Dan Alexa): Micu – Rimovecz, C. Ion, Bărboianu, Cioinac – V. Munteanu (cpt.) (76, Breșneni), Velcotă (77, Fota), Jorza, Vasluian (76, Sima) – Aboubakar (63, Drăghiceanu), Mediop.
Pe bancă: Zimmermann – Ciubotaru, Cristea, Matiș.
Cartonașe galbene: Velcotă, Drăghiceanu, Jorza.
Așa au fost înscrise golurile pe stadionul „Cristinel Răducan” 

1-0: Dragoș Săulescu a deschis scorul, la finele unui contraatac de pe flancul drept, după o lansare a lui Dunăricu. „Nașul” rosso-nerilor a înscris cu un șut de la marginea careului mare, în vinclu colțului scurt al porții apărate de Micu; 1-1: Rosso-nerii au egalat după o fază în care au recuperat un balon după un aut al gorjenilor de pe flancul stâng, în terenul oaspeților. Cionac a trimis balonul la Aboubakar, care l-a lansat cu o pasă lungă pe Mediop și a finalizat cu un șut pe jos de la 15 metri lângă bara din dreapta portarului; 1-2: Mediop a realizat dubla după o fază în care balonul a circulat pe traseul Munteanu – Vasluian -Velcotă, ultimul având o șarjă ofensivă pe flancul drept. Jucătorul almăjan i-a pasat perfect lui Mediop în zona centrală la 18 metri, iar Mediop a înscris un gol superb în vinclu porții Voinea; 1-3: CSM Reșița a înscris golul trei al său, după un corner de pe partea stângă executat de Velcotă în careu la prima bară. Balonul a fost bălbâit de portarul amfitrion. Aboubakar a urmărit faza, de la prima bară și a înscris din 3 metri cu un șut sub transversală la colțul scurt;

Citește și: Derbiul de „foc”: CSM Reșița s-a impus în extremis în fața „croaților”

2-3: Gilortul a realizat scorul pauzei, după un contraatac pe flancul drept și o centrare a lui Cuțitoiu la prima bară pentru Gâlcescu, care a reluat cu capul în vinclu colțului scurt al porții lui Micu; 2-4: Elevii lui Dan Alexa și-au securizat victoria în ultimele zece minute. Golul patru a venit după un contraatac, la care Breșneni a recuperat un balon în jumătatea de teren proprie și a pasat lui Jorza. Acesta l-a lansat pe Sima pe partea stângă, care la rându-i a pătruns in careu și i-a pasat lu Drăghiceanu la 14 metri zona barei a doua. Zecarul reșițean a finalizat cu un șut, pe jos, plasat la rădăcina barei porții lui Voinea; 2-5: Jorza a închis tabela la finele unui contraatac, cu un șut pe jos, în poarta goală, lângă bara doua. Mijlocașul CSM-ist a profitat și de gafa portarului Voinea, care a ieșit la 18 metri și a ratat degajarea mingii.

foto: CSM Resita (facebook)

Partida de la Târgu Cărbunești a fost la discreția echipei pregătite de Dan Alexa. Asta chiar dacă Dragoș Săulescu a „nășit-o” din nou pe Reșița și a deschis scorul după jumătate de oră de joc. „Minunea” a durat însă fix șapte minute, interval în care CSM Reșița a arătat cine este de fapt „nașa” în teren. Rosso-nerii au înscris cinci goluri, dar au mai avut cel puțin alte cinci ocazii mari de a înscrie. Cele mai mari oportunități le-a avut Vasluian (39), Aboubakar (61) și „dubla” lui Mediop (61 și 90+3). La ultima fază, Mediop a trimis mult peste poartă din careul mic. Asta după ce a rămas singur cu poarta goală, după o acțiune personală de toată frumusețea. Să nu-l mâniem însă pe bunul Dumnezeu, pentru că CSM Reșița este singura echipă din liga a 3-a care este neînvinsă.

Citește și: Etapa 5. Liga a 3-a: CSM Reșița este lider! Progresul Ezeriș este echipă de podium! Urmează derbiul cărășan!

Antrenorul Dan Alexa a știut să scoată tot ce este mai bun de la jucători. Ca un bonus divin, și la Cărbunești, tehnicianul reșițean a făcut foarte inspirat toate schimbările de jucători. Noi intrații, Drăghiceanu, Sima, Breșneni au venit cu plus valoare. Ei au menținut ritmul alert al echipei oaspete pe toată durata jocului. Singura schimbare pe care a fost silit să o opereze „chirurgul” a fost cea a lui Velcotă, care are o problemă musculară la gambă.

Dan Alexa: „Puteam încheia conturile mult mai devreme. Am ratat din nou situații foarte clare de gol” 

La finalul jocului cu gorjenii, Dan Alexa a punctat: „Cu Gilortul Cărbunești am făcut un joc bun. Puteam încheia conturile mult mai devreme. Am ratat din nou situații foarte clare de gol. Am tratat însă jocul cu responsabilitate. Nu ne-am lăsat păcăliți de locul 6 pe care se afla Gilortul. Acasă sunt o echipă foarte incomodă, cu jucători care pot face diferența. Ca dovadă este replica bună care ne-au dat-o gorjenii pe teren. Pentru noi, la capitolul plusuri este și evoluția noastră. Am fost mai pragmatici față de meciul cu Voința Lupac. Toți adversarii se mobilizează când întâlnește echipa de pe primul loc. Un lucru pozitiv pentru că avem nevoie de cât mai multe meciuri tari. La minusuri, avem accidentarea lui Velcotă. Sper să nu fie ceva grav, pentru că vorbim de un jucător de bază al nostru. Ne așteaptă un meci important în Valea Domanului, unde întâlnim echipa Pandurii Lignitul Târgu Jiu, cea pe care o consider principala contracandidată la promovare. Un examen greu pe care trebuie să-l trecem cu bine, acum când am parcurs doar un sfert din drumul nostru către obiectiv.”

Lasă un răspuns