-17.3 C
Reșița
marți, ianuarie 25, 2022

Etapa 5. Liga a 3-a: CSM Reșița este lider! Progresul Ezeriș este echipă de podium! Urmează derbiul cărășan!

Etapa a 5-a a ligii a III-a, seria 7 a fost din nou una prolifică pentru echipele cărășene care au obținut 7 puncte din nouă posibile. CSM Reșița s-a impus, acasă, cu scor de forfait în fața satelitului echipei Pandurii Târgu Jiu. Progresul Ezeriș a învins cu 2-0 la Jiul Petroșani și a urcat pe podiumul clasamentului. Voința Lupac s-a întors cu o remiză de la Șimian, într-un meci în care s-au înscris șase goluri.
Clubul Sportiv Muncitoresc Reșița – ACS Viitorul Pandurii 2 Târgu Jiu 3-0 (1-0)

A marcat: 1-0: Mediop (10); 2-0: Mediop (55); 3-0: Mediop (59).
Data: 25 septembrie 2021; Ora: 17:00; Stadion: Mircea Chivu (Reşiţa); Spectatori: 450.
Arbitri: Gornic Alexandru Dan (Arad ) – Matica Marius Ionut, Bogdanel Alexandru (ambii din Oradea).
Observator de arbitri: Ciotlaus Sorin (Deva)
Delegat FRF: Poclid Ionel (Timişoara).

CSM Reșița (antrenor Dan Alexa): Micu – Rimovecz, Cătălin Ion, Bărboianu, Cioinac – Vasluian (71, Breșneni), Jorza (71, Cristodulo), Velcotă (62, Fota), V. Munteanu (cpt.) – Aboubakar (62, Drăghiceanu), Mediop (75, Mura).
Pe bancă: Zimmermann, Ciubotaru, Stăiculescu.

ACS Viitorul Pandurii 2 Târgu Jiu (antrenor Bogdan Chiriac): Geantă – Ruican, Misăraș, Pirtea, Godja (90+2, Bărăitaru) – Gheban, Caba (65, Geană), Gărbiță, Micle (84, Stăniloiu) – Vespre, Măicăneanu (65, Popescu).
Pe bancă: Grecu – Feher, Croitoru.
Cartonaș galben: Ruican

Etapa 5. Mediop

Așa s-au înscris golurile pe „Mircea Chivu”

1-0: După o pasă primită de la Velcotă, la limita careului mare, atacantul Mediop a deschis scorul după o pătrundere în careu lateral dreapta, l-a driblat și pe portarul Robert Geantă ieșit în întâmpinare șia în scris cu un șut pe jos pe mijlocul porții; 2-0: Sebastian Velcotă a executat perfect o lovitură liberă directă de la 20 de metri lateral stânga, iar Mediop a înscris cu o lovitură de cap de la 8 metri lângă bara din dreapta portarului gorjean; 3-0: După un aut de poartă al gorjenilor, rosso-nerii au recuperat balonul în jumătatea adversă prin Vasluian, Jorza a prelungit cu capul la limita careului mare pentru … Mediop. Acesta a realizat hat-trickul cu un șut pe jos din careu lângă bara din dreapta portarului Geantă.

Victoriile atrag victorii..

Rezultatele bune ale elevilor lui Dan Alexa i-au determinat încet și sigur pe reșițeni să vină să-i vadă la lucru pe rosso-neri. Liderii tribunei au fost membrii galeriei Guardia Ultra care și-au încurajat favoriții așa cum știu ei să o facă mai bine. Adversarul de ieri al Reșiței a fost echipa a doua a ACS Viitorul Pandurii Târgu Jiu, un adversar cu mulți jucători de 2000, 2002 și 2004 în primul unsprezece.
Partida a fost la discreția CSM-ului, care a deschis scorul rapid după 10 minute de joc. După o oră efectivă, elevii lui Dan Alexa aveau asigurat deja ecartul de trei goluri realizat prin golgeterul echipei, Ndiaye Mediop. Oaspeții au avut și ei o bună ocazie de gol prin Gojda (72),. Acesta a trimis un șut puternic de la distanță, dar portarul Micu a fost la post și a „aruncat” balonul în corner de sub bară pe o minge pe care scria gol.

Citește și: Liga a 3-a: Cărășencele au obținut maxim de puncte! Dan Alexa l-a „îmblânzit” pe Fane Nanu!

Prin rezultatul de ieri după amiază, CSM Reșița rămâne liderul seriei, cu maxim de situație, 15 puncte din tot atâtea posibile (golaveraj 11-1), la un ecart de două față de CS Pandurii Târgu Jiu – 13 puncte (golaveraj 12-2). Pe locul 3 este află ambițioasa ACS Progresul Ezeriș, echipa revelație a acestui început de campionat.

Dan Alexa: „Vrem să avem un parcurs perfect”

La finalul jocului, antrenorul Dan Alexa a precizat: „Îmi felicit echipa pentru modul cum au tratat acest meci. Am început jocul așa cum îmi doresc eu să fie la toate meciurile. Am marcat repede, ne-am concentrat pe joc, ne-am creat ocazii. La pauză aveam 1-0, le-am cerut jucătorilor să nu se precipite, pentru că o mai înscriem. Sunt mulțumit de evoluția jucătorilor mei. A fost o diferență clară ca evoluție între noi și Viitorul Pandurii II. Mă bucur că suntem pe primul loc. Este foarte important faptul că avem în lot mai mulți jucători care pot face diferența, să înscrie goluri. Au venit foarte mulți jucători noi la echipă.. și eu sunt un antrenor nou pentru Reșița. Cu unii jucători am lucrat, cu alții nu… În primul rând trebuia lucrat la omogenitatea lotului, care trebuia să apară după un timp cât mai relativ posibil. Vrem să avem un parcurs perfect.”

Rezultatele etapei a 5, Liga a III-a, seria 7

Pandurii Târgu Jiu – CSM Deva 1-0
Aurul Brad – Gilortul Târgu Cărbuneşti 1-3
Viitorul Şimian – Voinţa Lupac 3-3
CSM Jiul Petroşani – Progresul Ezeriş 0-2
CSM Reșița – Viitorul Pandurii Târgu Jiu 2 3-0

Etapa viitoare, a 6-a (1 -2 septembrie)

CSM Deva – ACS Viitorul Pandurii Târgu Jiu 2
CS Pandurii Lignitul Târgu Jiu – CS Armata Aurul Brad
ACS Progresul Ezeriş – Clubul Sportiv Muncitoresc Reșița
AFC Voinţa Lupac – CSM Jiul Petroşani
CS Gilortul Târgu Cărbuneşti – ACS Viitorul Şimian

foto articol: Miruna Mihancea (facebook)

Din aceeași categorie

Stați conectați

971FaniÎmi place
spot_img

Ultimele articole

%d blogeri au apreciat: