Derbiul de „foc”: CSM Reșița s-a impus în extremis în fața „croaților”

1
0
Derbiul
Derbiul cărășan din etapa a 7-a a fost unul care s-a ridicat la înălțime prin prestația celor două combatante. CSM Reșița este echipa clasată pe primul loc cu maxim de situație, în timp ce Voința Lupac este revelația seriei, din postura de nou-promovată.

Clubul Sportiv Muncitoresc Reșița – AFC Voinţa Lupac 1-0 (0-0)
A marcat: Mediop (90+6).
9 octombrie 2021; ora 15:00. Stadion: Mircea Chivu (Reşiţa – Caraş Severin); Spectatori: 600.
Arbitri: Ţiţii Andrei Lucian (Şura Mică – Sibiu) – Prodan Costel Adrian (Cisnădie – Sibiu), Nistor Ioana (Orlat – Sibiu).
Observator de arbitri: Ciev Zaharia (Timişoara)
Delegat de joc: Oglindoiu Florin (Drobeta Turnu Severin).

Derbiul

CSM Reșița (antrenor Dan Alexa): Micu – Rimovecz, Cătălin Ion (66, Fota), Bărboianu (84, Matiș), Vasluian – Valentin Munteanu (cpt.), Cionac, Jorza, Drăghiceanu (71, Breșneni) – Aboubakar (71, Velcotă), Mediop.
Pe bancă: Zimmermann – Ciubotaru, Sima, Staiculescu și Iana.
Cartonașe galbene: Matiș, V. Munteanu.

Voința Lupac (antrenor Boșco Vișatovici): Căpățână – V. Marcu, Lucică (77, Dan Ovidiu), Circa, Al. Coviț (74, Cărăușu) – Danci (cpt.), Vădrariu – Cega (62, Jivan), Săndescu, Jinga – Avramovici.
Pe bancă: Petruț – Zamfir, Mihaly, Popa, Gruia, Bărbulescu.
Cartonașe galbene: Căpățână, Circa, Coviț, Jivan, Danci (2).
Cartonaș roșu: Danci (56).

Mediop – omul de gol a CSM-ului…

Golul victoriei reșițene a venit în extremis la ultima fază de gol a meciului, după un atac prelungit al elevilor lui Dan Alexa. Vasluian a trimis o pasă lungă de pe flancul drept până la 20 de metri zona centrală la Breșneni. Acesta a prelungit cu capul în careu până la Matiș, care i-a pasat lui Valentin Muntean. Căpitanul rosso-nerilor l-a găsit perfect pe Mediop la limita careului mic zona centrală. Rămas singur față în față cu Căpățână, atacantul senegalez a trimis sigur în poartă sub bară, peste portarul croat ieșit în întâmpinare.

Derbiul

Partida dintre liderul la zi și „croați” s-a anunțat a fi unul foarte disputat din start. Rosso-nerii au deschis primii seria ocaziilor de gol, prin Mediop (12), după o pasă a lui V. Munteanu. Replica elevilor lui Boșco Vișatovici a fost pe măsură. Vădrariu (20) i-a pasat perfect lui Avramovici, care la 8 metri de buturile adverse a rămas singur cu portarul Micu. „Ață” a șutat însă slab și l-a remarcat pe goalkepeerul reșițean. Avertizați de această fază, rosso-nerii au înscris pentru prima dată în poarta croaților. Cioinac l-a angajat perfect cu o pasă lungă pe Valentin Munteanu, pe flancul stâng. Căpitanul rosso-nero a centrat pentru Aboubakar în zona careului mic, de unde malianul a deviat cu un șut din fața lui Căpățână. Faza fost însă „rezolvată”, eronat ce-i drept, de asistentul linie doi Ioana Nistor, care a semnalizat ofsaid. La fel de adevărat este și faptul că Aboubakar a ridicat prea mult piciorul, în lupta pentru balon, la nivelul feței portarului croat în suprafața de protecție a goalkepeerului.

Derbiul

Derbi încrâncenat, cu greșeli de arbitraj…

Una peste alta, golul a fost anulat. Drumul sinuos către victorie al CSM-ului a continuat. O fază controversată a avut loc în minutul 38, când Cristian Danci a primit un prim cartonaș galben nemeritat. Drăghiceanu a luat o cursă pe cont propriu, în zona careului mare al oaspeților. El i-a driblat pe Cega, Săndescu și a căzut după intervenția la minge a lui Danci. Trebuie spus că jucătorul care merita cartonaș galben a fost Săndescu, pentru că l-a împins din spate pe jucătorul reșițean, după ce a fost driblat!
Partida s-a reluat în mitanul secund, tot de la același scor consemnat la începutul jocului. Ambele formații au evoluat sigur, cu un plus pentru rosso-neri. În minutul 56, pe un atac al Reșiței, Aboubakar l-a lansat pe Mediop la 20 de metri de poarta croaților. Căpitanul croaților, Danci l-a ”obstrucționat” pe atacantul senegalez din cursa de alergare în care se deplasa paralel cu linia porții lui Căpățână. Arbitrul Andrei Țiții i-a arătat „croatului” cel de al doilea cartonaș galben și a fost eliminat (56) spre disperarea și furia delegației croate!

DerbiulDupă decapitarea lui Danci, banderola de căpitan a croaților a fost preluată de Vădrariu. CSM Reșița a condus și mai clar ostilitățile, ca stil de joc, în fața ambiției croate. Aceasta a dorit să facă ”istorie” în seria a 7-a și anume să reușească să obțină un punct chiar pe „Mircea Chivu”. O fază controversată a avut loc în minutul 90 în careul echipei din Lupac. Jorza l-a găsit foarte bine printr-o pasă filtrantă la limita careului mare și a ofsaidului, pe căpitanul Valentin Munteanu. Acesta a pătruns în careu și la zece metri de poartă a fost împins în mod evident de Circa, lucru care i-a permis lui Căpățână să rețină fără probleme balonul. Cert este că arbitrul asistent linie unu Costel Prodan nu a arătat ofsaid, dar nici arbitrul Tiții, punctul cu var!

Derbiul

„Croații” au cedat la ultima fază…

După atacurile în cascadă ale amfitrionilor, reduta croată a cedat la ultima fază ofensivă a CSM-ului, care s-a descătușat cu maximă bucurie.
Partida a luat sfârșit iar după o decizie ciudată a arbitrului. Croații au aruncat balonul în careul amfitrion, după o lovitură liberă executată din propriul teren. Breșneni a respins balonul cu capul de la 6 metri, iar arbitrul a fluierat în momentul în care Cărăușu se pregătea să preia balonul la 15 metri de buturile lui Căpățână!

Derbiul

Citește și: Etapa 5. Liga a 3-a: CSM Reșița este lider! Progresul Ezeriș este echipă de podium! Urmează derbiul cărășan!
Un derbi nebunatic… CSM Reșița a fost „încurcată” … de copiii ei

Replica bună a Lupacului a venit pe fondul ambiției proverbiale croate. Antrenorul Boșco Vișatovici, la rândul lui antrenor la o grupă de inițiere a CSM-ului, vorbea la finalul jocului de „copii Reșiței”. Lupac s-a luptat de la egal la egal cu CSM Reșița având în lot cinci jucători împrumutați de la rosso-neri: Căpățână, Jivan, Mihaly, Cega și Gruia. Alți patru jucători sunt formați în Valea Domanului: Săndescu, Coviț, Marcu și Petruț. Danci și Vădrariu au ajuns la Lupac, via CSM Reșița după expirarea contractelor. Cinste învingătorilor, onoare învinșilor.

Derbiul

Alexa Dan: „Am crezut că totul vine de la sine”

La finalul jocului, antrenorul amfitrion ne-a declarat: „Ne-am așteptat la această replică a Lupacului. Din păcate, am intrat foarte mult în jocul adversarilor. Ne lipsesc meciurile tari și avem nevoie să jucăm amicale în timpul săptămânii cu echipe superioare nouă. Trebuie să găsim soluții pentru acest lucru. Veneam după șase victorii, am simțit o relaxare la jucători, lucru pe care eu nu pot să-l permit. Replica Lupacului a fost foarte dârză și formația antrenată de Boșco s-a bătut pentru fiecare minge. Pe lângă gol, am mai avut trei situații în care am mai fi putut marca. Când câștigi în ultimul minut nu poți fi decât fericit, dar trebuie să trag un semnal de alarmă. Nu mi-a plăcut echipa mea! Jucătorii au tratat jocul ușor. Acest lucru s-a văzut în prima repriză. Cred că am avut și noi un penalty neacordat în minutul 90. Până la urmă a fost un arbitraj echidistant, cu bune și cu rele. Din păcate, noi n-am avut ritm. Am jucat lent. Am crezut că totul vine de la sine. Veneam după un joc bun la Ezeriș și a fost oarecum normală această relaxare a noastră. Vreau să-mi felicit echipa pentru victorie. Felicit Lupacul și pe Boșco pentru replica pe care ne-au dat-o. Lupacul este o echipă care merită să fie în play-off”.

Boșco Vișatovici: „Felicit și CSM Reșița, care-și merită locul din clasament! Sper să promoveze în Liga 2!”

Antrenorul Voinței Lupac a declarat, la finalul jocului: „Am pregătit jocul foarte bine. Cred că s-a văzut și acest lucru. Ne-am vândut scump pielea. Nu este genul meu să comentez arbitrajul, dar nu se poate așa ceva. Vreau să-mi felicit în primul rând echipa pentru dăruire și pentru efort. Băieții au rezistat timp de 95 de minute, dar din păcate, am primit gol la penultima fază. Felicit și CSM Reșița, care-și merită locul din clasament și sper să promoveze în Liga 2. Echipa noastră este formată 80% din copiii Reșiței. Nu putem să ne batem joc în acest hal. Mă refer la arbitraj. Numai eu știu cum ne chinuim, cum ne pregătim, avem jucători accidentați… Încercăm să abordăm toate meciurile la victorie. Le tratăm pe toate cu maximă seriozitate. A trecut acest meci, ne așteaptă un joc dificil cu Viitorul Pandurii 2. Sper sperăm că vom lua toate cele trei puncte. Cristian Danci este cel mai important jucător al Voinței Lupac, de certă valoare, fiind și cel mai experimentat. Domnul arbitru așa considerat, că trebuie să-l elimine. Danci a fost taxat la primul fault cu cartonaș galben, la doilea fault făcut de el în repriza a doua a fost din nou avertizat cu galben și așa am rămas în zece. Asta este, până la urmă sunt foarte mulțumit de elevii mei”.

1 COMENTARIU

Lasă un răspuns