22.7 C
Reșița
duminică, iulie 3, 2022

Părintele are dreptul să stea cu copilul la creșă, pentru a-l acomoda, cel mult 2 săptămâni după înscriere

Părintele sau reprezentantul legal are dreptul să stea cu copilul la creșă, pentru a-l acomoda; cel mult 2 săptămâni după înscriere . Regulile de funcționare a creșelor de stat au fost publicate în Monitorul Oficial.

Metodologia privind funcționarea creșelor publice și a altor unități de educație antepreșcolară, prevede o serie de drepturi ale părinților și copiilor de 0-2 ani. O noutate o reprezintă faptul că părintele sau reprezentantul legal are dreptul să stea cu copilul la creșă, pentru a-l acomoda, cel mult 2 săptămâni după înscriere.

Metodologia prevede introducerea grupelor la creșă, modificare impusă prin legea adoptată de Parlament. Vor fi înscriși la: a) grupa mică (copii de la 0 la 12 luni); b) grupa mijlocie (copii de la 13 la 24 luni); c) grupa mare (copii de la 25 la 36 luni).

Citește și : Valoarea premiilor pentru elevii cu rezultate bune la olimpiadele naționale se va mări considerabil

Pot fi înscriși copii la creșă de la 0 ani (adică nou născuți). Metodologia prevede și o perioadă de tranziție pentru copil la creșă, astfel că părintele sau reprezentantul legal are dreptul să stea cu copilul la creșă pentru a-l acomoda, cel mult 2 săptămâni după înscriere, adică 10 zile lucrătoare.

sursa : edupedu.ro

Din aceeași categorie

Stați conectați

971FaniÎmi place
spot_img

Ultimele articole

%d blogeri au apreciat: