22.7 C
Reșița
duminică, iulie 3, 2022

Valoarea premiilor pentru elevii cu rezultate bune la olimpiadele naționale se va mări considerabil

Valoarea premiilor pentru elevii cu rezultate bune la olimpiadele naționale se va mări considerabil.

Printr-un proiect de ordonanță pus în această dimineață în dezbatere publică; Ministerul Educației (ME) vrea ca sumele primite de elevii cu rezultate bune la olimpiadele naționale să se majoreze considerabil; cel mai mare dintre premii ajungând la 1.000 de lei.

Practic, după ce proiectul de OUG de la ME va ajunge să se aplice; elevii care vor avea rezultate bune la olimpiadele naționale vor primi mai mulți bani decât în prezent.

Mai exact, valoarea minimă a stimulentelor financiare pentru elevii care obțin performanțe la olimpiadele naționale va fi de:

  • 1.000 de lei – pentru premiul I;
  • 700 de lei – pentru premiul al II-lea;
  • 500 de lei – pentru premiul al III-lea;
  • 300 de lei – pentru mențiuni.
Potrivit unor declarații recente ale lui Sorin Cîmpeanu, ministrul educației, valorile primite acum de olimpici; respectiv de 300 de lei – premiul I, 200 de lei – premiul II, 100 de lei – premiul III și 35 de lei; în cazul mențiunilor, sunt “derizorii în raport cu performanța acestor copii”.

Citește și : Elevii vor primi vouchere de 30 de euro pe lună

De asemenea, se va majora, practic, se va dubla, și alocația de cazare și masă pentru fiecare participant la olimpiadele naționale și va avea valoarea de 200 de lei/ zi/ participant.

În plus, proiectul de față prevede și că de bursă de performanță vor beneficia și elevii de la cursurile cu frecvență din învățământul preuniversitar particular. Aceeași măsură se regăsește într-un alt proiect apărut recent, de data asta, proiect de lege, care se află la începutul parcursului legislativ și care ar putea fi retras, după ce proiectul de OUG va ajunge să se aplice.

Nu în ultimul rând, ME vrea să schimbe, prin intermediul proiectului de ordonanță, modul în care se pot desfășura cursurile universitare de la zi, și anume, cursurile universitare cu frecvență se vor putea desfășura și online.

Din aceeași categorie

Stați conectați

971FaniÎmi place
spot_img

Ultimele articole

%d blogeri au apreciat: