CSM Reșița câștigă seria pas cu pas

0
12
CSM Reșița a mai făcut un pas important prin care își securizează primul loc în seria a 7-a. Elevii lui Dan Alexa se află la nouă puncte în fața celor de la CSM Deva. Una dintre echipele care i-a „încurcat” pe rosso-neri chiar la ei casă cu o remiză, CS Pandurii Lignitul a luat doar un punct și acela acasă, din dubla cu Ezeriș și Lupac, în ultimele două etape. Deva a fost la rându-i oprită acasă de Lupac în etapa a 10-a cu o remiză albă. Asta în timp ce CSM Reșița își vede gospodărește de cursa solitară către primul loc. O cursă în care obține victorii la foc automat. 

Clubul Sportiv Muncitoresc Reșița – CSM Jiul Petroşani 4-1 (1-1)
13 noiembrie 2021, ora 14:00; Stadion: Mircea Chivu (Reşiţa).
Arbitri: Lunca Dragoș Nicolae- Revnic Alin, Meres Robert (toți din Cluj-Napoca)

Observator de arbitri: Nicoară Marius (Băile Herculane)
Delegat de joc FRF: Rădulescu Ioan (Târgu Jiu – Gorj)

Au marcat: Jorza (8 și 54); Mediop (47); Munteanu (50) – Cocină (12).

CSM Reșița (antrenor Dan Alexa): Micu – Rimovecz (60, Sima), Breșneni (cpt.), Bărboianu, Munteanu (74, Fota)– Vasluian (80, Cristodulo), Cioinac, Drăghiceanu (80, Avram), Jorza – Mediop, Velcotă (60, Cristea). 
Pe bancă: Zimmermann – Ciubotaru, C. Ion, Mura.
Jiul Petroșani (antrenor Aurel Moldovan): Trașcă – Stoicoiu, Ionică, Marin, Bădărău (88 Mazilu) – R. Sandu, Herci (80 Keszeg) – Turcu (88, Pau), Simoneac, Cocină (eliminat 44) – Caralicea (80 Irimia).
Cartonaș roșu: Cocină (44).
Au marcat: Jorza (8, 54), Mediop (47), Munteanu (50), respectiv Cocină (12).

CSM Reșița

Golurile.

1-0: CSM Reșița a deschis scorul rapid printr-un atac prelungit pe flancul drept, care i-a avut la finalizare pe Drăghiceanu și Jorza. Primul a centrat perfect la 11 metri zona centrală pe Jorza, care a finalizat cu un șut pe jos în stânga portarului Trașcă.

1-1: Golul egalizator a venit după o pasă lungă a oaspeților pentru Cocină, la 25 de metri de buturile lui Micu. De altfel, portarul reșițean s-a lăast păcălit de traiectoria mingii și a ieșit hazardat din poartă. Cocină i-a „ciupit” balonul și a trimis în poarta goală cu un lob de la 25 de metri;

2-1. Rosso-nerii au luat încă odată conducerea pe tabela de marcaj, dintr-o fază fixă. Drăghiceanu a executat înalt în careu, un corner de pe dreapta la 8 metri. Minge a fost trimisă cu capul de Velcotă către poartă și a fost rândul portarului Trașcă să gafeze. Acesta a scăpat balonul din mâini în fața lui Mediop, iar senegalezul a înscris cu capul din gura porții.

3-1. Golul care a securizat victoria elevilor lui Dan Alexa a venit după o fază lucrată pe flancul drept de Bărboianu și Vasluian. Acesta din urmă a centrat înalt în careul mic pentru Mediop, care a trimis la bara a doua. Munteanu a împins mingea în poartă prin alunecare, lângă stâlpul din dreapta lui Trașcă.

4-1. Jorza a închis tabela cu un șut pe jos de la 25 de metri zona centrală lângă bara din dreapta portarului.

CSM Reșița

Citește și: CSM Reșița a devenit „invincibile armada”. Sub comanda lui Dan Alexa!

Prea multe nu se poate spune despre victoria categorică a elevilor lui Dan Alexa. Partida a fost precedată de un moment de reculegere în memoria suporterului Marius al Guardiei Ultra, dispărut prematur în săptămâna partidei. Jiul a fost mulțumită că a dat o replică onorabilă în Valea Domanului, într-un meci în care au fost destule erori și de portar, de o parte și de alta. În finalul primei reprize, la un atac al Jiului, Cocină a primit al doilea cartonaș galben, destul de stupid. Autorul golului al oaspeților câștigat un balon pe flancul stâng, cu preșul unui fault, după o lovitură liberă a oaspeților. Cocină i-a luat „fața” lui Vasluian la propriu și la figurat, apoi a ignorat fluierul arbitrului Lunca pentru fault în atac. Cocină a continuat acțiunea și a șutat la poarta lui Micu, cu prețul încasării celui de al doilea cartonaș galben și implicit și cel roșu.

Dan Alexa: „Diferența de puncte dintre noi și celelalte echipe va fi greu să fie recuperată”

„Am început foarte bine jocul. Am avut ritm. Am deschis scorul după o acțiune foarte frumoasă. A urmat apoi nesincronizarea jucătorilor mei la golul egalizator al Jiului. Timp de 15 minute am jucat haotic. Repriza a doua am început-o însă foarte bine. Am reușit să înscriem repede, iar jocul a fost apoi la discreția noastră. Am obținut o victorie importantă. Ne-am distanțat și mai mult de următoarele două locuri. Diferența de puncte dintre noi și celelalte echipe va fi greu să fie recuperată.”- Dan Alexa.

sursa foto: CSM Resita (facebook)

Lasă un răspuns