Uniunea Europeană mai aproape de cetățeni: Comisia a lansat proiectul „Construirea Europei împreună cu consilierii locali”

Uniunea Europeană mai aproape de cetățeni: Comisia a lansat proiectul „Construirea Europei împreună cu consilierii locali”
Uniunea Europeană mai aproape de cetățeni: Comisia a lansat proiectul „Construirea Europei împreună cu consilierii locali”. Comisia Europeană a lansat recent proiectul „Construirea Europei împreună cu consilierii locali (BELC)”

Comisia Europeană a lansat recent, proiectul „Construirea Europei împreună cu consilierii locali (BELC)”. Acesta vizează dotarea consilierilor și a autorităților locale din întreaga UE cu instrumentele de care au nevoie pentru a le comunica, despre UE, cetățenilor din circumscripția sau zona lor.

Acest proiect va crea o rețea în întreaga Uniune Europeană

Oferă autorităților locale accesul la materiale actualizate despre politicile și normele Uniunii Europene. Acelea care le-ar putea afecta circumscripția, despre seminare online specifice cu privire la aspecte-cheie, precum și posibilitatea de a vizita instituțiile.

Consilierii și autoritățile locale se pot înregistra pentru a participa la acest proiect

Este un răspuns direct la una dintre propunerile Conferinței privind viitorul Europei. Un feed-back, prin care se solicită „un sistem de consilieri locali ai UE, ca modalitate de a reduce distanța dintre instituțiile UE și cetățenii europeni”.

Citește și: ”Rețea comună durabilă pentru situațiile de urgență din Banat”, un proiect care promovează dezvoltarea durabilă

Comisia a adoptat o comunicare care stabilește modul în care intenționează să dea curs celor 49 de propuneri formulate de conferință.

Uniunea Europeană
sursa foto: www.thedubrovniktimes.com
Vicepreședinta Dubravka Šuica a marcat lansarea acestui proiect, și a declarat: „În calitate de fost primar, înțeleg perfect importanța administrației locale pentru cetățenii noștri. Punerea la dispoziția autorităților locale a instrumentelor de care au nevoie pentru a comunica despre UE îi va ajuta pe cetățenii noștri să afle mai multe despre UE și, prin urmare, să simtă că fac parte din proiectul european. Încurajez cât mai mulți consilieri locali să se înregistreze pentru a participa la această inițiativă excelentă.”

Proiectul se pune în aplicare în strânsă cooperare cu Comitetul Regiunilor și cu Rețeaua UE a consilierilor locali și regionali. Comunicarea cu privire la UE este o responsabilitate comună a instituțiilor UE și a reprezentanților din toate nivelurile de guvernanță din statele membre.

sursa text: Homepage (europa.eu)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: