Titularizarea 2022 a început! 386 de candidați validați

Titularizarea 2022 a început! 386 de candidați validați
Titularizarea 2022 a început! 386 de candidați validați. Concursul național pentru ocuparea posturilor didactice/catedrelor vacante/rezervate în învățământul preuniversitar – sesiunea 2022.  

Înscrierile la Concursul național pentru ocuparea posturilor didactice/catedrelor vacante/rezervate în învățământul preuniversitar – sesiunea 2022 (titularizare) au avut loc în perioada 9-17 mai 202, potrivit calendarului oficial. În perioada menționată a avut loc înregistrarea dosarelor de înscriere ale candidaților la inspectoratele școlare județene.

În data de 13 iulie 2022 va avea loc proba scrisă din cadrul Concursului național pentru ocuparea posturilor didactice/catedrelor vacante/rezervate în învățământul preuniversitar – sesiunea 2022.

La nivelul județului Caraș-Severin au fost validați 386 de candidați la 39 de discipline de concurs, pentru 39 de posturi sau catedre vacante pe perioadă nedeterminată (titularizabile). 335 de posturi complete sunt pe perioadă determinată și alte câteva sute de posturi incomplete sau fracțiuni de normă.

Trei centre de concurs

La nivelul județului Caraș-Severin au fost organizate 3 centre de concurs, toate la Reșița. Este vorba de Colegiul Național „Diaconovici-Tietz” Reșița, Colegiul Național „Traian Lalescu” Reșița și Liceul Teoretic „Traian Vuia” Reșița.

Metodologia

Potrivit metodologiei concursului, proba scrisă începe la ora 9:00. Candidații vor fi prezenți în centrul de concurs cel mai devreme la orele 7.00 și cel mai târziu la orele 8.00. Candidații care nu sunt prezenți în sală înainte de a fi deschis plicul cu subiecte nu mai pot susține proba scrisă.

După primirea subiectelor de concurs de către candidați, durata de redactare a lucrărilor este de 4 ore. Acest timp poate fi depășit cu 1-2 ore numai de către candidații cu deficiențe grave. Conform procedurii trimise inspectoratelor școlare, candidații au obligația de a redacta lucrarea scrisă cu cerneală sau pix de culoare albastră. Desenele și graficele se pot realiza și cu creion negru. Este interzisă utilizarea instrumentelor de scris (stilou, pix) a căror cerneală se poate șterge.

Candidații care renunță din proprie inițiativă la concurs pot solicita anularea lucrării. Totul pe baza unei declarații și pot părăsi sala după cel puțin două ore de la deschiderea plicului cu subiecte.

Candidații care sunt obligați să părăsească sala de concurs din motive de sănătate pot solicita anularea lucrării. În această situație se încheie un proces-verbal semnat de responsabilul de sală şi profesorii asistenți. Candidații nu vor părăsi sala de concurs având asupra lor subiecte de examen, foi tipizate, coduri de bare sau ciorne.

Pe 19 iulie 2022 vor fi anunțate rezultatele inițiale. În perioada 19-21 iulie 2022 se depun contestațiile.

Soluționarea contestațiilor are loc între 21-26 iulie 2022. Profesorii vor afla rezultatele finale pe data de 27 iulie 2022.

Citește și: Site-ul Titularizare 2022 a fost lansat
Încep apoi ședințele de repartizare în următoarea ordine:
29 iulie – ședința de repartizare a candidaților care au obținut note peste 7 atât la proba scrisă, cât și la inspecție în acest an, pe posturi titularizabile, pe perioadă nedeterminată.
1 august – ședința de repartizare a candidaților angajați pe perioada viabilității postului, care au obținut note peste 7 atât la proba scrisă, cât și la inspecție în acest an, pe postul pe care sunt deja angajați pe viabilitate, pe perioadă nedeterminată.
18-19 august – ședința de repartizare a candidaților care au obținut medii peste 7 la concursul din acest an, pe posturi netitularizabile, pe perioadă determinată.
23-24 august – ședința de repartizare a candidaților care au obținut medii între 5 și 7 în sesiunea 2022, precum și a celor care au depus dosare de participare cu rezultate din anii anteriori, pe posturi netitularizabile, pe perioadă determinată.
La acest concurs național de angajare în învățământ, candidații care obțin note peste 7 se pot angaja pe perioadă nedeterminată. Candidații care obțin cel puțin nota 5 se pot angaja pe perioadă determinată.
Datele au fost furnizate de prof. Ion Chiosa, purtător de cuvânt, Inspectoratul Școlar Județean Caraș-Severin.

Lasă un răspuns