26.7 C
Reșița
vineri, septembrie 17, 2021

Sute de sancțiuni și zeci de permise reținute de polițiști pe drumurile cărășene

Polițiștii cărășeni au acționat pe raza întregului județ, în vederea prevenirii și combaterii principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, aplicând aproape 900 de sancțiuni contravenționale celor care au încălcat prevederile legislative în vigoare. Ca măsură complementară, au fost reținute și retrase 80 de permise de conducere și certificate de înmatriculare. 

Pe parcursul săptămânii trecute, polițiștii rutieri și cei cu atribuții pe linie de poliție rutieră au continuat activitățile pentru conștientizarea participanților la trafic cu privire la riscurile la care se expun dacă nu respectă normele rutiere în timpul deplasării pe drumurile publice.

Pentru abaterile constatate, polițiștii au aplicat 886 de sancțiuni contravenționale, dintre care 418 pentru nerespectarea limitelor legale de viteză impuse pe anumite tronsoane de drum.

35 de bicicliști, 25 de pietoni și 7 conducători de atelaje hipo au fost sancționați contravențional pentru încălcarea regulilor rutiere. 26 de șoferi care nu au respectat regulile privind depășirea, 6 conducători auto care au condus autovehicule aflându-se sub influența băuturilor alcoolice, având o concentrație în aerul expirat de până la 0.40 mg/l alcool pur și alți 16 care au depășit cu mai mult de 50 km/h limita de viteză maximă admisă pe anumite tronsoane de drum, au fost sancționați contravențional, concomitent cu suspendarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice”, transmit polițiștii cărășeni.

Citește și: 23 de șoferi au rămas pietoni în urma acțiunilor Poliției Rutiere

Pentru abaterile constatate, au fost reținute în vederea suspendării, 60 de permise de conducere și retrase 20 de certificate de înmatriculare. De asemenea, în cele 7 zile au fost constatate 17 infracțiuni la regimul rutier.

Din aceeași categorie

Stați conectați

608FaniÎmi place
spot_img

Ultimele articole

%d blogeri au apreciat: