-17.3 C
Reșița
marți, ianuarie 25, 2022

Studenții din Republica Moldova vin la Reșița

Studenții din Republica Moldova vin la Reșița, care are o frumoasă istorie de colaborare cu Republica Moldova în domeniul învățământului superior. De-a lungul timpului, în orașul nostru au studiat sute de studenți de peste Prut, iar primarul Ioan Popa își dorește să reia această tradiție.

Pentru a reuși acest lucru, alături de dl Andrade Bichescu, director al Centrului UBB Reșița, dna Luminița Broască, director al Colegiului Național Traian Lalescu, și dna Ildiko Pataki, consilier pe probleme de politici educaționale, edilul Reșiței a avut o serie de întâlniri oficiale în capitala Moldovei.

StudențiiCu acest prilej, în prezența primarului general al municipiului Chișinău, a fost semnat un Acord de cooperare între Pretura sectorului Buiucani – municipiul Chișinău și Primăria Municipiului Reșița. Acordul definește concret șase domenii de cooperare, iar în cadrul întâlnirilor avute cu Igor Șarov – rector al Universității de Stat din Moldova, Alexandra Barbaneagra – rector al Universității Pedagogice de Stat „Ion Creangă”, Angela Cutasevici – viceprimar al Chișinăului cu responsabilități în domeniul educației, au fost agreate primele activități și calendarul acestora pentru anul 2022.

StudențiiPrin urmare, Reșița va găzdui un grup de studenți moldoveni de la specializarea Administrație Publică și va organiza stagii de practică în cadrul primăriei, cu credite de la Universitatea Babeş Bolyai Reșița. Totodată, urmează demararea în parteneriat a unor proiecte Erasmus și vizite pentru schimb de experiență între elevi și profesori de liceu din cele două localități.

Ioan Popa (facebook)

Din aceeași categorie

Stați conectați

971FaniÎmi place
spot_img

Ultimele articole

%d blogeri au apreciat: