11.1 C
Reșița
marți, mai 18, 2021

Școala pentru toți – șansa la o viață mai bună

Așa se numeste proiectul derulat de Asociația de Binefacere Pro Vitam, În parteneriat cu Centrul Școlar de Educație Incluzivă „Aurora” Reșița, Liceul Tehnologic Berzovia, Școala Gimnazială Vermeș și Primaria Vermeș.

Acest proiect include activități cu caracter educativ dedicate elevilor, dar și cursuri de formare pentru profesori.
Obiectivul este dezvoltarea capacității resurselor umane din școli prin cursarea a 115 cadre didactice, îmbunătățirea și diversificarea serviciilor educaționale, facilitarea accesului la învățământ și reducerea gradului de părăsire timpurie a școlii prin împlicarea în activitățile derulate a 778 de copii antepreșcolari, preșcolari și elevi. O componentă esențială a proiectului o reprezintă activitățile extrașcolare gândite pentru cei mici, prin care reprezentații asociației încearcă să îi familiarizeze pe aceștia cu valori precum toleranța și nediscriminarea, să le dezvoltăm spritul competițional și să îi apropiem de valorile tradiționale locale.
Ce mai conține acest proiect? Competiții sportive, ateliere de creație, expoziții de pictură, piese de teatru, concursuri de dans și poezie sunt doar câteva dintre activitățile pe care elevii școlilor partenere le vor desfășura în perioada următoare.

text/foto: Asociatia de Binefacere Pro Vitam (facebook)

Din aceeași categorie

Stați conectați

369FaniÎmi place
spot_img

Ultimele articole

%d blogeri au apreciat: