Școală nouă la Oravița

Școală nouă la Oravița
Școală nouă la Oravița. Primăria orașului Oravița a anunțat încheierea lucrărilor de modernizare la Școala Gimnazială ,,Romul Ladea”  în cadrul unui proiect cu fonduri europene. Inaugurarea a coincis cu ,,Ziua Europei”, despre semnificațiile acestei zile au vorbit Primarul Dumitru URSU, Inspectorul Școlar General Carina PRISTAVU și Vicepreședintele Consiliului Județean Caraș-Severin Ovidiu RĂDOI. Micuții elevi au prezentat un frumos program artistic, intonând și Imnul Europei.


Obiectivul general al proiectului a vizat asigurarea accesului, calității și a atractivității educației în școlile din Oravița, în scopul creșterii ratei de participare la învățământul obligatoriu, reducerii abandonului școlar și a părăsirii timpurii a școlii, conducând la o rată mai mare de absolvire a învățământului obligatoriu și la creșterea ratei de tranziție spre niveluri superioare de educație.

Citește și : Oravița ocupă primul loc pe țară la depunerea de proiecte pe eficiență energetică prin PNDR

Beneficiarii direcți ai proiectului sunt: elevii înscriși în învățământul primar, cadrele didactice și personalul didactic auxiliar, precum și personalul nedidactic. Beneficiarii indirecți sunt copiii de vârstă preșcolară care în următorii ani vor frecventa cursurile în cadrul Școlii Romul Ladea, precum și întreaga comunitate locală.


Cu această ocazie, primarul Dumitru Ursu, a precizat:,, În anul 1982 pășeam pentru prima oară pragul Școlii cu clasele I-VIII din Zona Gării, ca elev în clasa I; de mână cu părinții mei, abia stăpânindu-mi emoțiile întâlnirii cu școala și cu doamna învățătoare. Azi, după 40 de ani, am trecut pragul Școlii Gimnaziale ,,Romul Ladea” din Oravița; o școală modernizată după standarde europene, cu bucuria primarului care vede împlinit visul câtorva sute de copii; la fel de emoționați ca și mine, de mână cu părinții și cu doamnele învățătoare. Vă mulțumesc tuturor pentru ziua binecuvântată de azi!”

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: