Primarul Iablaniței, Victor Terteleacă, condamnat la un an de închisoare

0
11

Victor Terteleacă, primar PMP, a fost condamnat de instanța de judecată la un an de  închisoare pentru conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului.

Magistrații Judecătoriei Caransebeș l-au găsit vinovat pe Victor Terteleacă, primarul comunei Iablanița, pentru săvârşirea infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului și a stabilit  în sarcina inculpatului pedeapsa de 1 an închisoare. Judecătorii au decis amânarea pedepsei închisorii pe un termen de supraveghere stabilit în condiţiile art. 84 NCP, de doi ani de la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri.

Instanţa a apreciat că inculpatul a consumat băuturi alcoolice chiar la locul său de muncă şi că, deşi era conştient de starea în care se afla şi avea posibilitatea să solicite unui angajat sau unui membru al familiei să îl transporte acasă, a preferat să urce la băut volanul autovehiculului. Aşadar, inculpatul nu s-a aflat în situaţia în care deplasarea să nu fi fost posibilă altfel decât prin conducerea autovehiculului, iar necesitatea deplasării nu a intervenit după consumarea băuturilor alcoolice, singura explicaţie pentru conduita sa infracţională fiind, deci, sfidarea expresă şi deliberată a normelor care reglementează circulaţia pe drumurile publice. Magistratul a afirmat că funcţia de primar conferită acestuia şi încrederea acordată de comunitate trebuie să o responsabilizeze pe aceasta, iar principala modalitate în care responsabilitatea trebuie să intervină şi să se manifeste o reprezintă tocmai respectarea legilor și „persoanele care îndeplinesc vremelnic funcţii de demnitate publică trebuie să fie un exemplu pentru comunităţile locale şi pentru societate în general, iar exigenţa organelor judiciare în ceea ce le priveşte este necesar să fie una mai ridicată decât în cazul altor membri ai societăţii

Vă reamintim că primarul Terteleacă a fost prins băut la volan și fără declarație pe propria răspundere în noaptea de după alegerile parlamentare de anul trecut, un echipaj de poliție rutieră, aflat în misiune pe DN57B, la intrarea în comuna Iablanița dinspre Bozovici, l-a oprit pe primar pentru verificarea de rutină a actelor și a declarației, conform restricțiilor de circulație pe timp de noapte. Acesta a fost testat cu aparatul etilotest și în urma testării a fost depistat cu o alcolemie de 0,76.

Sentința Judecătoriei Caransebeș nu este definitivă și poate fi atacată în apel.

Citește și: Romeo Dunca: „Nu toți din PMP sunt de dreapta! Faceți curățenie în propriul partid!”

foto: Facebook

Lasă un răspuns