Poliția Animalelor, o șansă pentru oprirea cruzimilor!

Poliția Animalelor, o șansă pentru oprirea cruzimilor!

Zeci de animale sunt bătute, chinuite și mai apoi abandonate pe străzi. Se întâmplă zilnic, în România zilelor noastre. Dar acest flagel ar putea fi eradicat măcar de teama pedepselor. Fostul ministru de afacerilor interne, Marcel Vela, a fost artizanul acestui proiect, care are ca scop protejarea animalelor aflate în pericol, prin stabilirea unui mecanism care va permite polițiștilor emiterea unui ordin de plasare a animalului agresat, rănit sau maltratat într-un adăpost.

Pentru verificarea sesizărilor privind animalele aflate în situație de pericol și în scopul cunoașterii situației de fapt, polițiștii au dreptul de a pătrunde în domiciliul sau reședința oricărei persoane fizice, fără acordul acesteia, precum și în sediul oricărei persoane juridice, fără acordul legal al acesteia, dacă informațiile aflate la dispoziția polițiștilor induc faptul că în acele spații se află un animal în situație de pericol.

„Poliția Animalelor nu reprezintă doar o dorință personală, ci este astăzi glasul mai multor generații care au adunat de-a lungul timpului nenumărate supărări pentru modul în care au fost și, din păcate, încă sunt tratate animalele în România. Acest lucru spune foarte multe despre educația și civilizația unei țări”, a declarat Marcel Vela.

În luna Decembrie, ministrul Vela a achiziționat și autoutilitarele necesare Poliției Animalelor pentru toate structurile de la nivelul capitalei și direcțiilor județene, marca Ford Ranger.
Direcția Generală pentru protecția animalelor din cadrul IGPR are structuri în toate județele, activând un număr de 448 de polițiști, 88 de medici veterinari, cu uniforma distinctă și dotări specifice.

SORIN OȘAN

Lasă un răspuns