Noi măsuri în programul „Sprijin pentru România”, de la 1 iulie

Noi măsuri în programul „Sprijin pentru România”, de la 1 iulie
Noi măsuri în programul „Sprijin pentru România”, de la 1 iulie. Guvernul condus de premierul PNL Nicolae Ciucă a prezentat un puternic pachet de măsuri economico-sociale intitulat ”Sprijin pentru România”. Prin aceste măsuri, asigură stabilitatea României – prin sprjinul dat mediului economic privat și prin protecția socială – în fața crizei scumpirilor la energie și gaze, precum și a impactului războiului din Ucraina asupra economiei. Măsurile din pachetul ”Sprijin pentru România” vor veni în ajutorul mediului de afaceri, motorul economiei românești, vor proteja locurile de muncă și cetățenii vulnerabili.

Pachetul de măsuri economico-sociale are 3 obiective principale, susținerea economiei, coeziunea socială și solidaritate între generații. Pachetul are o valoare de 17,3 miliarde de lei, aproximativ 52% din această valoare este asigurată din fonduri europene, 48% din fonduri de la bugetul de stat.

noi

În domeniul social, sprijinul pentru cetăţenii României urmăreşte protejarea acestora de creşterea preţurilor. Pachetul oferă următoarele soluţii: un miliard de euro, 50% fonduri europene, 50% fonduri de la bugetul de stat, care va consta în vouchere pentru alimente de bază, în valoare de 50 de euro la fiecare două luni pentru: familii cu el puţin doi copii sau monoparentale, cu venit mai mic de 600 de lei/lună; pensionari cu venit mai mic de 1.500 de lei/lună; persoanele cu venit minim garantat; persoanele cu dizabilităţi. Pachetul a intrat în vigoare începând cu data de 1 iunie.

Citește și: Guvernul a aprobat majorarea stimulentelor financiare pentru elevi
Tichetele de masă majorate cu 50%. Pensionarii cu venituri sub 2.000 lei vor primi ajutor financiar de 700 lei 

De la 1 iulie au intrat în vigoare încă două măsuri importante din pachetul „Sprijin pentru România”, prin care Guvernul dorește protejarea românilor vulnerabili, categoria cea mai afectată de creșterile de prețuri.

Prima măsură este cea legată de valoarea tichetelor de masă. Acestea vor crește cu 50%, de la 20 la 30 de lei.

De asemenea, pensionarii cu venituri sub 2.000 de lei vor primi un ajutor de 700 de lei. Este a doua măsură de ajutorare a pensionarilor, după ajutorul acordat în ianuarie celor cu pensii sub 1.600 de lei.

noi

Nicolae Ciucă: „Continuăm să implementăm măsuri de sprijin pentru oameni în această perioadă”

„Continuăm să implementăm măsuri de sprijin pentru oameni în această perioadă. Misiunea noastră este să trecem cu bine țara prin crizele multiple care ne afectează și să demarăm reformele masive asumate prin PNRR.” –  Nicolae Ciucă, prim-ministru al Guvernului României. 

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: