Noaptea Muzeelor, online și la Reșița!

Evenimentul este sărbătorit în toată Europa în data de 14 noiembrie.

Având în vedere contextul pandemic şi măsurile instituite la nivel local, acţiunile gândite de organizatori: Centrul Universitar UBB din Reşiţa, Muzeul Cineastului Amator, Clubul Rotary Reşiţa şi Forumul Democratic al Germanilor din Judeţul Caraş-Severin, pentru publicul din orașul reședință de judeţ,aceste activități se vor desfăşura în mediul online.

Sursă foto: Muzeu jocurilor video (facebook)

Lipsa participării fizice a publicului joacă un rol important în prevenirea răspândirii bolii, însă acest lucru nu-i va priva pe iubitorii de artă și frumos să ia partea la o astfel de acțiune.
În această seară, de la ora 19.00, organizatorii vor prezenta pe paginile de social-media un material video pregătit special pentru acest eveniment. Materialul va conţine, într-un tur virtual, prezentarea pieselor din cadrul expoziţiei de „fuşăraie”, descrierea fotografiilor din cadrul expoziţiei de fotografie dedicate fotografului Hermann Heel, precum şi imagini de prezentare din cadrul Muzeului Cineastului Amator şi al Muzeului Jocurilor Video, găzduite de Centrul Universitar UBB din Reşiţa.

Iniţiată de Ministerul Culturii şi Comunicării din Franţa şi patronată în prezent de Consiliul Europei, de UNESCO şi de Consiliul Internațional al Muzeelor, Noaptea Muzeelor este un eveniment de succes european, desfășurat la nivel internațional, care în 2020 bifează cea de-a XVI-a ediție.

ALEXANDRA PASCARIU 

Lasă un răspuns