-17.3 C
Reșița
marți, ianuarie 25, 2022

Mihai Eminescu, omagiat la Băile Herculane

Mihai Eminescu, marele poet național, a fost omagiat la Băile Herculane, cu ocazia manifestărilor legate de ”Ziua Culturii Naționale”. Amfitrionii acțiunii au fost primăria orașului Băile Herculane și Fundația Culturală Lumina.

Iubitorii de literatură l-au omagiat pe poetul național în cadrul ”Festivalului Internațional de Literatură Mihai Eminescu” ediția a 22-a, care se desfășoară în prezent, 13-14 ianuarie 2022, la Băile Herculane, Orșova și Drobeta Turnu Severin.

Mihai Eminescu

Deschiderea oficială a manifestărilor a avut loc la Băile Herculane, la statuia poetului  din orașul stațiune. Cu această ocazie au fost decernate și premiile ”Mihai Eminescu” și „Pamfil Șeicaru” oamenilor de cultură locali.

Citește și: Cristian Miclău: ”Istoria ne obligă să păstrăm și să promovăm valorile de patrimoniu material și imaterial de excepție al stațiunii Băile Herculane”

Acțiunea a continuat la Orșova la statuia lui Mihai Eminescu din orașul de pe malurile Dunării și la mânăstirea Sfânta Ana.

Mihai Eminescu

Omagierea poetului național continuă și astăzi la Drobeta Turnu Severin, la Palatul Culturii „Teodor Costescu”. Aici vor fi decerante premiile „Eminescu”, „Porni Luceafărul” și „Hyperion”.

Mihai Eminescu

Din aceeași categorie

Stați conectați

971FaniÎmi place
spot_img

Ultimele articole

%d blogeri au apreciat: