26.7 C
Reșița
vineri, iunie 18, 2021

Într-o singură zi au fost depistați 137 de cărășeni care nu respectă măsurile impuse în starea de alertă

ACȚIUNI DE VERIFICARE A RESPECTĂRII MĂSURILOR DE PROTECȚIE

Pentru prevenirea și combaterea infectării cu virusul Sars-CoV-2, sub autoritatea Instituției Prefectului, polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Caraș-Severin și polițiști locali aflați în coordonarea operațională a Poliției Române, împreună cu reprezentanți ai Inspectoratului de Jandarmi Județean Caraș-Severin, Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă ”Semenic”, Direcției de Sănătate Publică, Direcţiei Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor și Inspectoratului Teritorial de Muncă continuă activitățile de verificare a modului în care se respectă prevederile Legii nr. 55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

În ultimele 24 de ore, au fost desfășurate acțiuni de verificare în zone aglomerate, în trafic, centre comerciale, piețe, târguri, terase, în stațiunile montane, în zona lăcașelor de cult, dar şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii virusului COVID-19.

La activități au participat 121 de polițiști, polițiști locali și angajați de la celelalte instituții. Au fost verificate 62 de societăți comerciale și 170 de mijloace de transport persoane, fiind legitimate peste 1.300 de persoane.
Pentru neregulile constatate au fost aplicate 137 de sancțiuni contravenționale, în valoare 8.250 de lei, dintre care 122 pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală și 15 pentru nerespectarea interdicțiilor privind deplasarea.

„Scopul poliţiştilor nu este aplicarea de sancţiuni, ci acela de a-i determina pe toți cetățenii să conștientizeze necesitatea respectării normelor sanitare şi a prevederilor legale pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu Covid 19 și nu vor fi tolerate abateri de la normele legale. Facem apel la cetăţeni să păstreze distanţarea fizică, să poarte masca de protecţie, să respecte toate celelalte recomandări și să nu se expună la riscuri”, a precizat Alina Boeru, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Caraș-Severin.

sursa text și foto: IPJ Caraș-Severin (comunicat de presă).

Din aceeași categorie

Stați conectați

487FaniÎmi place
spot_img

Ultimele articole

%d blogeri au apreciat: