11.1 C
Reșița
marți, mai 18, 2021

Daria Muntean sau povestea unei cărășence convocată în premieră la naționala României!

Jucătoarea de fotbal cărășeancă Daria Petronela Muntean este convocată la naționala României. Mijlocașul central al echipei ACS Banat Girls Reșița, 𝐃𝐚𝐫𝐢𝐚 Petronela 𝐌𝐮𝐧𝐭𝐞𝐚𝐧, (16 ani) este convocată în premieră #SubTricolor.

foto: Marius Țunea

Daria s-a născut pe 17 februarie 2005, la Moldova Nouă și a început fotbalul la 8 ani, la echipa orașului de pe Clisura Dunării, fiind pregătită de Marius Costache, iar ulterior a fost remarcată la o selecție a celor de la Banat Girls Reșița, în anul 2010, când era elevă în clasa a VI-a.
A fost convocată apoi la o selecție U15 în cantonamentul de la Costinești, unde a fost remarcată de Irina Giurgiu și a ajuns să evolueze timp de trei ani la Olimpia Cluj. În prezent, Daria a ales să revină acasă în Caraș-Severin, la echipa fanion a județului din prima ligă fotbal feminin, Banat Girls Reșița.
Daria este o jucătoare cu calități și poate evolua pe mai multe posturi în compartimentul median.
Cea mai pertinentă caracterizare a ambițioasei jucătoare a făcut-o chiar tatăl său, Petru Muntean, care cu emoție a rememorat cum era Daria în copilărie: ”De mic copil, o găseam tot timpul la teren și juca fotbal cu ceilalți copii. Era un copil ascultător, dar s-a întâmplat să plece de multe ori la teren fără să ne anunțe pentru că noi știam că puteam să o găsim într-un singur loc: pe terenul de fotbal, unde bătea toată ziua mingea! Eu nu țin minte ca ea să se fi jucat vreodată cu vreo o păpușă, dar în schimb de ziua ei de naștere, toți prietenii știau că trebuie să-i facă Dariei un singur cadou, fie o minge de fotbal, fie un tricou! Asta ca lucrurile să fie ok! Noi ca părinți i-am respectat întotdeauna dorințele și suntem  mândri că a muncit enorm să ajungă cât mai sus”.

🏟️ „La 𝐂𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮𝐥 𝐍𝐚𝐭̦𝐢𝐨𝐧𝐚𝐥 𝐃𝐞 𝐅𝐨𝐭𝐛𝐚𝐥 𝐌𝐨𝐠𝐨𝐬̦𝐨𝐚𝐢𝐚, Daria va lua parte, alături de încă alte 19 jucătoare, la acțiunea de selecție a lotului național de junioare WU17, pregătite de Irina Giurgiu. Acțiune ce urmărește consolidarea lotului pentru partidele următoare, în vederea WEURO U17”, au anunțat reprezentanți clubului reșițean.

La rândul ei, 𝐃𝐚𝐫𝐢𝐚 𝐌𝐮𝐧𝐭𝐞𝐚𝐧: “Este prima mea convocare la acțiunile echipei naționale, mă simt 𝐩𝐫𝐢𝐯𝐢𝐥𝐞𝐠𝐢𝐚𝐭𝐚̆ să fac parte din grupul de jucătoare selectat de doamna Irina Giurgiu. Merg acolo pentru a da 𝐭𝐨𝐭 𝐜𝐞 𝐞 𝐦𝐚𝐢 b𝐮𝐧 din mine, la fel cum fac și pentru echipa de club. Este 𝐨 𝐦𝐚̂𝐧𝐝𝐫𝐢𝐞 să mă pot antrena sub tricolor, alături de 𝐜𝐞𝐥𝐞 𝐦𝐚𝐢 𝐛𝐮𝐧𝐞 𝐣𝐮𝐜𝐚̆𝐭𝐨𝐚𝐫𝐞 din categoria mea de vârstă, iar asta nu face decât să 𝐦𝐚̆ 𝐦𝐨𝐭𝐢𝐯𝐞𝐳𝐞 să trag mai tare de mine și 𝐬𝐚̆ 𝐝𝐨𝐯𝐞𝐝𝐞𝐬𝐜 că merit să mă aflu printre ele. 𝐄𝐦𝐨𝐭̦𝐢𝐢? Bineînțeles, dar, nu voi lasă emotile să mă controleze și voi încerca să le transform în 𝐥𝐮𝐜𝐫𝐮𝐫𝐢 𝐩𝐨𝐳𝐢𝐭𝐢𝐯𝐞.”

⭐ „𝐌𝐮𝐥𝐭 𝐬𝐮𝐜𝐜𝐞𝐬, 𝐃𝐮𝐥𝐜𝐞𝐚𝐭̦𝐚̆, suntem mândri de tine”, i-au transmis și cei de la ACS Banat Girls Reșița!
🔵🟡
#ACSBanatGirls#FeteleDinBanat #impreunasuntemfotbalulfeminin
FLORIN ȘTIUBE

Din aceeași categorie

Stați conectați

369FaniÎmi place
spot_img

Ultimele articole

%d blogeri au apreciat: