„Croații” sunt mai tari în teorie… Practica și ratările îi „omoară”…

„Croații” sunt mai tari în teorie… Practica și ratările îi „omoară”…
„Croații” sunt cei mai tari în teorie… Practica îi „omoară”… Iubitorii fotbalului din bazinul croat și-ar fi dorit o primă victorie acasă. Mai ales că adversarul era considerat unul facil, fiind vorba de echipa satelit a Viitorului Pandurilor Târgu Jiu. Oaspeții au sosit la Lupac cu un prim unsprezece din care făceau parte un jucător născut 1996, Denis Brînzan, care era și căpitanul echipei și câte doi jucători născuți 2002, 2003, 2004, trei de 2005 și unul de 2006.
AFC Voinţa Lupac – ACS Viitorul 2 Pandurii Târgu Jiu 2-2 (1-0)
Au marcat: 1-0: Jinga (21). 1-1: Geană (59). 2-1: Danci (61, din 11 metri). 2-2: Brînzan (74, din 11 metri).
Liga 3, Seria 7. Data: 3 septembrie 2022. Ora: 17:00. Stadion: Voinţa (Lupac).
Arbitri: Fodor Andrei Gabriel (Deva – Hunedoara) – Doarvoaș Claudiu (Mintia – Hunedoara), Bumb Cristian (Băcia – Hunedoara).
Observator de arbitri: Nicoară Marius (Drobeta Turnu Severin).
Delegat de joc FRF: Hotico Livian (Timişoara).
AFC Voința Lupac (antrenor Lucian Dobre): Trașcă – Cega (79, Lucică), Săndescu, Vasilescu, Dalea – Danci (cpt.), Vaștag (83, Giurică) – Jinga (71, Clement), Ov. Dan – Caia, Urdea.
Pe bancă: Petruț – Secoșan, Banac, Lolea, Cîrlugea, L. Străin.

„Croații”

Elevii lui Lucian Dobre au început bine partida. Au deschis scorul prin Ema Jinga după douăzeci de minute de joc. „Croatul” blond a înscris un gol superb, o „scăriță” de la 7 metri la colțul lung după un– doi cu Dan Ovidiu. Acțiunea „croată” a avut loc pe flancul drept. Golul doi al Lupacului a venit din lovitură de pedeapsă, obținută după o acțiune în viteză a lui Caia pe partea stângă. Penaltiul a fost transformat cu siguranță de către veteranul Danci, cu un șut plasat lângă bara din stânga portarului Krupenschi.
Scor egal pentru … doar două greșeli personale
Din păcate, „croații” nu și-au trecut cele trei puncte în cont datorită greșelilor personale. La primul gol încasat, o dublă greșeală lui Ovidiu Dan și portarului Trașcă (degajare imprecisă), i-a permis lui Geană să trimită mingea în poartă de la 25 de metri. Golul egalizator al „pandurilor” a venit dintr-o lovitură de pedeapsă la un duel „ciudat” dintre Clement și un atacant advers. Penaltiul a fost transformat de către căpitanul Brînzan cu un șut la seminălțime în dreapta lui Trașcă, plecat pe minge!
„Croații”La această partidă, elevii lui Lucian Dobre pot invoca și ghinionul. Asta pentru că au avut trei oportunități de a deschide scorul în prima repriză, cea mai mare fiind a lui Urdea. Apoi, în mitanul secund, Danci, Urdea, Vasilescu și Caia „au ratat oportunitatea unei victorii. Mai mult, Ovidiu Dan a introdus mingea în poartă la 2-1 pentru Lupac, dar arbitrul asistent a ridicat ofsaid la o fază în care „croatul” a ajuns față în față cu … bara a doua la finalizare!
Zuza:Până acum, nici un adversar nu ne-a fost superior”
Președintele Marian Zuza ne-a declarat: „Este un egal obținut într-un meci în care noi am jucat fotbal, am ratat destul de mult la finalizare. Au fost de ajuns două greșeli personale și adversarii de la Pandurii le-au speculat. Rămâne regretul că nu am înscris în prima repriză două goluri. Și pe final de joc ne puteam impune… Asta a fost, mergem mai departe și așteptăm să fim pragmatic la Brad. Până acum, nici un adversar nu ne-a fost superior. Sunt convins că în viitorul apropiat, Lupac va avea un joc foarte elaborat și eficient. Mă bazez pe bagajul tehnico-tactic al antrenorului nostru. Când jucătorii vor transpune in teren ceea ce li se cere, atunci Voința Lupac va fi un brand de temut.”
„Croații”
Citește și: Cupa României a decis: Lupac merge mai departe… „Mister” a făcut declarații-șoc la finalul jocului
Lucian Dobre: „Jocul pe care l-am prestat în prima repriză m-a mulțumit. Este jocul pe care noi l-am antrenat, îl antrenăm, îl vom antrena în continuare. În viziunea mea, în fotbal modern trebuie să începem să construim de la portar, să începem să construim de jos, să avem un joc elaborat de pase. Pentru fotbalul total trebuie omogenitate, timp, răbdare și implicare. Am jucat cu o echipă de juniori, dar și noi am avut șase junior în primul unsprezece. Părerea mea este că în şase luni de zile echipa asta va arăta total diferit, ca eficiență mă refer.”

Lasă un răspuns