Cristian Șodâncă: „Ezeriș joacă doar pe teren!”

0
8
Cristian

În preambulul etapei a 8-a, Progresul Ezeriș a fost singura echipă cărășeană care a susținut azi partida oficială. Gugulanii lui Dorian Arbănaș s-au deplasat la Orăștie, unde au întâlnit echipa pregătită de Fane Nanu.

CSM Deva – Progresul Ezeriş 4-1 (2-1)

Au marcat: 1-0: Iordache (7); 2-0: Sulea (15), 2-1: Arjocan (41); 3-1: Bloj (70); 4-1: Kayondo (80).
vineri, 15 octombrie 2021, ora 15:00; Stadion: Dacia (Orăştie – Hunedoara); Spectatori: 0.
Arbitri: Filip Claudiu Andrei (Craiova – Dolj) – Matica Marius Ionut (Oradea – Bihor), Andrei Florentin Cosmin (Oradea – Bihor)

CSM Deva (antrenor Ștefan Nanu): Bădescu – Plută, Kelemen, Doboș (cpt.), Țoiu – Sulea, Bloj – Stelea, Vasilescu – Kayondo, Iordache.
Pe bancă: Jianu – Marinca, Creciunesc, Branea, Teodorescu, Dobre, Soara, Bogdanovici, Sapta.
ACS Progresul Ezeriș (antrenor Dorian Arbănaș): Spînu – Mărgan, N. Popescu, Marius Musteța, Dalea – Giurică (73, Kawagoe), Berco (58, Marian Musteța)- Derbac, Arjocan (73, Dumitru), Barbu (58, M. Călin) – Hrudei.
Pe bancă: Birăescu – Dragomir, I. Rotariu.
Cartonaș roșu: Marius Musteța (68).
Golurile.

1-0: Amfitrionii au deschis scorul după un corner de pe flancul drept, executat înalt în careu de către căpitanul Doboș. La finalizare a fost Iordache, care a trimis cu capul la colțul lung, fără nici o reacție din partea portarului Spînu; 2-0: Golul doi al devenilor a venit după o gafă copilărească a defensivei cărășene, care a repus balonul neglijent la un aut de poartă. Bloj a recuperat balonul la marginea careului mare, lateral dreapta, a pătruns în careu, iar Kayondo i-a pasat lui Sulea la 8 metri. Mijlocașul devean, nemarcat, a înscris simplu cu un șut pe jos la bara a doua, cu toată opoziția lui Spînu. 2-1: Elevii lui Arbănaș au relansat partida după un corner executat înalt în careu de pe partea dreaptă de Dalea. Arjocan a reluat cu capul sub bară din zona careului mic;

Citește și: Progresul Ezeriș are patron japonez!

3-1: Faza a avut la bază eliminarea stupidă a lui Marius Musteța, care a răbufnit gratuit la o fază în lupta pentru balon cu Sulea, Cărășanul a cedat și a avut un reproș „bărbătesc” la adresa arbitrului Filip. A fost „binecuvântat” cu o eliminare, din care a mai ieșit și un gol al devenilor. Lovitura liberă indirectă din careu, flancul stâng, a fost executată de Doboș, care i-a mișcat balonul lui Bloj. Acesta a înscris cu un șut la colțul scurt, prin zidul cărășan. 4-1: Tabela a fost închisă de deveni, după un contraatac fulger pornit din jumătatea proprie și care l-a avut la finalizare pe Kayondo. Acesta a finalizat cu un șut din alergare, din careu lateral dreapta, la colțul scurt al porții apărate de Spînu.

Meci cu peripeții…

Partida nu a fost lipsită de peripeții încă dinanintea primului fluier al arbitrului Filip. Amfitrionii au dat dovadă că au prins trucuri slabe folosite de pe vremea „Cooperativei”. Lucruri care erau specifice doar în anii 80-90. Devenii nu le-au permis inițial cărășenilor să-și facă liveul tradițional. Au invocat faptul că CSM Deva este echipa gazdă. Probabil au crezut că au în față niște dilentanți. Asta pentru că filmarea unui joc este apanajul delegatului de joc pe baza delegației întocmite de echipa care dorește să-și filmeze partida. După ce președintele Cristian Șodâncă a prezentat documentul oficial delegatului FRF, lucrurile au intrat în normal. Asta cu toate că mai existau persoane după pornirea livelui, care încercau ”obturarea” imaginilor video. Mai mult, președintele cărășan nu a înghițit nici celebra „gălușcă” a cluburilor titrate tupeiste în relațiile cu echipeleașa zis ”mici”.

Șodâncă: „Nu ne interesează calculele inutile legate de reciprocități sau de jocurile de culise!”

Președintele cărășenilor gugulani a reiterat faptul că Ezeriș este o echipă de copii pe care o interesează să joace fotbal. „Ezeriș joacă doar pe teren! Un leit motiv pentru cine nu a înțeles încă lucrul acesta. Nu ne interesează calculele inutile legate de reciprocități sau de jocurile de culise!”

Devenii au început în forță…

Partida în sine a fost una destul de animată, în care elevii lui Ștefan Nanu și-au creat un ecart de două goluri după 15 minute de joc. Golul doi a fost o mostră de manual pentru gafe monumentale despre modul cum nu trebuie să repui un aut de poartă. Imediat după ce Ezeriș a redus din handicap, pe final de primă repriză, Bogdan Barbu a recuperat un balon la limita careului mare, a pătruns în careu, pe flancul stâng. A centrat pe jos pentru Hrudei în mijlocul careului, de unde a fost faultat prin imprudență de Doboș. Penaltiul a fost executat telefonat de același Hrudei. Portarul Bădescu a parat șutul executat în dreapta sa. A fost momentul psihologic al partidei.

Citește și: Progresul Ezeriș este pe podium, cu un președinte suporter rosso-nero!

Ca tacâmul să fie perfect, Marius Musteța a dat dovadă de prostie infantilă la eliminare. A lăsat echipa în zece oameni, la o fază în care Ezeriș pornea pe contraatac. Arbitrul Filip a dus corect mingea înapoi în careul cărășenilor pentru lovitura liberă indirectă. Din faza eliminării lui Marius Musteța a ieșit golul trei. Cel  care deja a securizat victoria Devei. Ceea ce s-a întâmplat până în final a fost istorie, cu golul patru primit. O lecție din care jucătorii Ezerișlului trebuie să înțeleagă odată ceva. Sunt la un alt nivel față de anul trecut. Trebuie să învețe să facă diferența, nu să gafeze după o oră de joc.

La finalul jocului, Ștefan Nanu a lăudat chiar echipa din Ezeriș…

„Am văzut calitate. Progresul Ezeriș este o echipă frumoasă. I-am urmărit și etapa trecută la Târgu Ju. Îmi place această echipă. Copii joacă. Am avut 2-0, apoi un pic de neatenție și a fost 2-1. Imediat la 30 de secunde au avut penalti. Puteau să ne egaleze, dar per ansamblu eu spun că rezultatul este meritat. Dacă au continuitate, într-un an sau doi, pot avea un cuvânt greu de spus în liga a 3-a și chiar mai sus!”

sursa video: Simulică Stoichescu (facebook Progresul Ezeriș)

Giani Trușcă: „O calificare în play-off ar fi o performanță foarte mare”

Giani Trușcă (antrenor secund Ezeriș): „A fost un meci destul de animat. Ezeriș a avut șansa egalului la penaltiul ratat de Hrudei. A urmat apoi eliminarea fundașul nostru central, jucător de bază. Sper ca la partida următoare să reperăm tot ceea ce am stricat la meciul cu Deva. O calificare în play-off ar fi o performanță foarte mare. Suntem o echipă foarte tânără, care avem 6-7 jucători juniori în teren”.

Celelalte rezultate ale etapei a 8-a

Pandurii Târgu Jiu – CSM Jiul Petroşani 0-0
sâmbătă, 16 octombrie 2021, ora 15:00
Voinţa Lupac – Viitorul Pandurii Târgu Jiu 2
Gilortul Târgu Cărbuneşti – CSM Reșița
Aurul Brad – Viitorul Şimian

Lasă un răspuns