COD ROȘU de ploi abundente

0
2
COD ROȘU
COD ROȘU
Avertizare meteo COD ROSU de PLOI ABUNDENTE, TORENȚIALE, perioada de manifestare preconizată 19.07.2021 până la ora 21:45. Evitați deplasările şi luaţi măsuri de adăpostire și autoprotecţie! Conduceți cu prudență și evitați să staționați cu autoturismele pe partea carosabilă! În caz de necesitate folosiţi rutele ocolitoare comunicate de autorităţi. Acolo unde este posibil, mutați animalele într-un loc sigur. Apelaţi serviciul de urgenţă 112 numai în caz de necesitate.

Este mesajul transmis de autorități.

COD ROȘU

Citește și: Se răcorește vremea sau vin furtunile din Vest?

Administrația Națională ,,Apele Române,, a emis o avertizare de fenomene hidrologice periculoase – scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri pe unele râuri, cu probabilitate și intensitate mai mare pe unele râuri din județele Caraș-Severin, Hunedoara, Alba, Suceava, Neamț, Hargita, Mureș, Vâlcea și Sibiu.
Pentru gestionarea operativă a situațiilor de urgență care ar putea apărea din cauza fenomenelor meteorologice periculoase, pompierii militari cărășeni sunt pregătiți să intervină cu mijloacele tehnice din dotare 24/24.
Pentru informații despre modul de comportare înainte/în timpul/după eveniment accesați platforma D.S.U. https://fiipregatit.ro/ghiduri.

averse torențiale care vor acumula peste 40…50 l/mp, în zonă s-au acumulat local cantități de apă de peste 40…50 l/mp, izolat grindină, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului
Zone vizate ale Județului Caraş-Severin: Reșița, Caransebeș, Bocșa,Carașova, Bucoșnița, Lupac, Constantin Daicoviciu,Păltiniș, Fârliug, Buchin, Dognecea, Târnova, Ramna, Sacu, Copăcele, Ezeriș, Brebu, Zorlențu Mare, Văliug, Goruia, Ocna de Fier.

Lasă un răspuns