11.1 C
Reșița
marți, mai 18, 2021

Ce făcuși, mă nene arbitru?!

Liga a II-a, Play-out, seria B

CSM REȘIȚA – PETROLUL PLOIEŞTI 0-1 (0-1)
A marcat: Armando Vajushi (79)
Stadion: Mircea Chivu (Reşiţa – Caraş Severin);
Arbitri: Cristian Codrea (Baia Mare) – Răzvan Ionuț Soponar (Baia Mare) și Cosmin Bojan (Târgu Mureş);
Arbitru rezervă: Alexandru Dan Gornic (Arad);
Observator de arbtri: Zaharia Ciev (Timişoara).
Delegat de joc: Horaţiu Stănescu (Craiova).

CSM Reșița (antrenor principal: Adrian Falub): Cobrea – L. Acka (82, Visnakovs), Dumitraș, Sălcianu, Al. Sima – Breșneni (cpt.) – Chera (67, Dat), Rob. Boboc, Danci (82, Astafei), Laur. Buș – N. Popescu (60, C. Lungu).
Pe bancă: Zimmermann – Matiș, Al. Dulca, Brînzan, Cristodulo.
Cartonașe galbene: R. Boboc (35 și 59)
Cartonaș roșu: R. Boboc (59)

Petrolul (antrenor principal: Octavian Grigore): R. Avram – Alberto Olaru, Meijers, Huja (63, John Mondragon), Țicu – Silviu Pană – Mihai Constantinescu (90+2, Boțogan), Ekollo (63, Nir Lax), Pol Roige (cpt.) (63, Sergiu Arnăutu), Vajushi – Buhăescu (90+3, Mitrea).
Pe bancă: Kitanov – Bărboianu, Val. Balint, Vlad Bogdan, Arnăutu, Vl. Mitrea,.
Cartonașe galbene: Alberto Olaru, Țicu.

În prima etapă a play-outului seria B a ligii a II-a, CSM Reșița a întâlnit astăzi în Valea Domanului tot o echipă de tradiție în fotbalul românesc, Petrolul Ploiești, echipă pregătită de către Octavian Grigore și care era echipa de pe locul doi în serie, cu 31 de puncte. CSM Reșița era pe locul 6, retrogradabil, cu 19 puncte acumulate la egalitate cu Unirea Slobozia.

Echipa CSM Reșița este pregătită din această săptămână de către Adrian Falub care a condus două antrenamente complete. Meciul a început cu o uriașă ocazie a lui Vlad Chera, pe contraatac, care a fost pus pe poziție viitoare de către Laurențiu Breșneni, cel care a recuperat un balon la mijlocul terenului. Junele mijlocaș reșitean a pătruns în viteză în careu și de la 11 metri ușor lateral stânga nu l-a „păcălit”pe portarul Raul Avram, care a respins cu picioarele mingea șutată de către Vlad Chera. A fost unul dintre momentele psihologice ale meciului, care a avut un ritm alert, iar elevii lui Adrian Falub s-au străduit să se impună. Alertată de faza rosso-nerilor, petroliștiii au mutat jocul în jumătatea Reșiței și l-au pus la încercare pe Cobrea prin Vasile Buhăescu (9, șut în diagonală pe lângă stâlpul din dreapta portarului reșițean). A urmat dubla ocazie a lui Olaru și Buhăescu (10), același Buhăescu (17, cu capul din 8 metri) și oportunitatea lui Vajushi (19). Replica Reșiței nu s-a lăsat așteptată, iar Breșneni a trimis cu capul din 9 metri peste poartă, după o centrare a lui Buș din lovitură liberă directă. A urmat și șutul lui Danci de la 20 de metri, balonul l-a lovit în spate pe Nini Popescu, s-a înălțat și a fost respins cu greu de Avram peste transnversală! Ușor, ușor, Reșița a echilibrat jocul, iar ambele formații au plecat la cabină cu un scor alb.
Imediat după reluare, avea să aibă loc și cea mai controversată decizie a arbitrului Cristian Codrea din Baia Mare. În minutul 59, Nini Popescu a executat foarte bine un aut de pe flancul drept și l-a pus în avantaj pe Robert Boboc, care a plecat singur către buturile lui Avram fiind urmărit din aproape de Huja și Ekollo. Acesta din urmă a fost fentat în careu la limita flancului drept, a picat pur și simplu în fund și l-a agățat pe Boboc din neglijență.

sursa video: Miruna Mihancea (facebook)

A urmat un moment de stupoare pe stadion, arbitrul arătându-i instant cartonașul galben jucătorului reșițean pentru simulare! Suntem curioși ce a scris în raportul de joc, pentru că jucătorii reșițeni au protestat pe bună dreptate atât la arbitru cât și la „linia unu” concitadinul centralului din Baia Mare! Cum a fost cel de al doilea cartonaș galben primit de către jucătorul reșițean, arbitrul Codrea i-a arătat implicit și cartonașul roșu, eliminându-l pe mijlocașul reșițean.  

O eroare de arbitraj care a pus-o în dificultate pe Reșița, iar Octavian Grigore avea să speculeze imediat acest lucru și a trimis în teren trei jucători noi, cu profil ofensiv în minutul 63, pe Nir Lax, Sergiu Arnăutu și John Mondragon.
A urmat și golul Petrolului, unicul al partidei și marcat după un contraatac prelungit purtat în zona centrală și lateral stânga. Silviu Pană a schimbat partea pe flancul drept la Armando Vajushi, care a trimis un șut de la 25 de metri la colțul scurt și l-a păcălit prea ușor pe Cobrea! A fost singura fază importantă până la finalul meciului, unul în care Reșița a fost practic văduvită de un rezultat bun, pentru că este greu de crezut că rosso-nerii ar fi putut pierde meciul dacă se juca de la egal la egal în unsprezece oameni.
De remarcat faptul că suporterii au fost alături de echipă și chiar primarul municipiului Reșița, Ioan Popa care i-a încurajat pe elevii lui Adrian Falub!

   foto: captura video: sorin mihancea (facebbok)
Un alt eșec, însă războiul este departe de a sfârși, mai sunt cinci partide de disputat și în care se pot acumula puncte prețioase care să mențină Reșița în liga a II-a.

FLORIN ȘTIUBE

Din aceeași categorie

Stați conectați

337FaniÎmi place
spot_img

Ultimele articole

%d blogeri au apreciat: