Au învins rosso-nerii, din păcate cei ciucani! Scor final – KÉT Nulla volt!

Astăzi în etapa a 16-a, CSM Reșița a debutat cu un eșec la „omologii” rosso-nero de la Miercurea Ciuc. 

FK CSIKSZEREDA MIERCUREA CIUC – CSM REȘIȚA 2-0 (2-0)

Au marcat: Schieb (2), Kelemen (32).

Stadion: Municipal (Miercurea Ciuc – Harghita)

Arbitri: Marius Omuţ (Satu Mare)- Gero Szabo (Cluj-Napoca) și Ovidiu Timar (Oradea);

Rezervă: Sergiu Mavriche (Bacău);

Observatori: Petre Radu (Bucureşti) și Adrian Petre (Buzău).

FK Csikszereda (Valentin Suciu): Rybansky – R. Takacs, Apro, Kelemen, Bor – Csuros (cpt.)- Casiadi, Jebari, Schieb, Bauza – Bara.

Pe bancă: Gyenge – Pinter, Savin, Botorok, Palmeș, Szondi, Csonka, T. Suciu, Rotar, Meszaros.

CSM Reșița (Alin Minteuan): Cobrea – L. Acka (66, Szijj), Dudea (cpt.), Sălcianu, Al. Sima – Breșneni (66, Visnakovs) – Chera (66, Ad. Ilie), Rob. Boboc, N. Popescu (46, Dulca), Laur. Buș – Astafei (78, Matiș).

Pe bancă: Zimmermann – Dumitraș, Brînzan, Cristodulo.

Cartonașe galbene: Boboc.

Golurile. 1-0: Bauza a centrat de pe flancul stâng, mingea a fost deviată în careul mic, iar Marvin Schieb a preluat și a finalizat cu o deviere în vinclul din dreapta portarului Cobrea.

2-0: Amfitrionii și-au mărit avantajul după un corner prelungit și respins inițial de defensiva reșițeană, până la Casiadi care a centrat înalt în careu, iar David Kelemen a reluat cu capul din mijlocul careului mare, tocmai în vinclu din stânga portarului Cobrea.

Partida dintre rosso-nerii localnici și cei ai Milanului din Banat a fost una disputată, în care misiunea elevilor lui Alin Minteuan era dificilă din start. CSM Reșița a făcut deplasarea la ”polul frigului românesc” fără Danci și Dat (ambii suspendați) și în fața unor adversari determinați să prindă cât mai repede un loc play-off.

Din păcate pentru CSM Reșița, elevii lui Valentin Suciu au deschis scorul instant la prima fază a partidei și totul s-a transformat într-o urmărire pentru egalare. Cel mai aproape de egalare a fost de două ori Robert Boboc (15, când a fost oprit din spate cu un fault de către Csuros) și (23 – când a trimis un șut bun de la 12 metri ușor lateral stânga, scos însă de Kelemen de pe linia porții). Din păcate, gazdele au reușit să-și mărească avanatajul după o jumătate de oră de joc, iar Reșița a avut momente bune de joc, presărate și de ghinion. În minutul 35, la o acțiune prelungită de atac, Laurențiu Buș a pătruns filtrant în careu și portarul Rybansky a intervenit riscant la picioarele mijlocașului reșițean, iar arbitrul Omuț a dictat penalty. Victoraș Astafei a executat lovitura de pedeapsă sus și tare, dar balonul a lovit transversala ușor lateral stânga, portarul Rybansky alegându-și partea dreapta, fără însă să plonjeze. Până la pauză (41), Vlad Chera a pătruns în careu și Boboc a șutat de la 14 metri, dar Rybansky a parat. La fel de adevărat este că scorul reprizei putea fi 3-0 dacă lovitura de cap a lui Bauza nu ar fi ratat de puțin ținta.

Alin Minteuan a schimbat la pauză în zona mediană prin introducerea în teren a lui Dulca, iar în mitanul secund ambele formații au prestat un joc alert. Reșițenii au avut o bună oportunitate de a  înscrie la o greșeală a masivului portar Laszlo Rybansky (55) care a încercat veleități tehnice în fața lui Astafei, a degajat greșit la 30 de metri până la Laurențiu Buș căruia însă nu i-a ieșit lobul.

Una peste alta, victoria rosso-nerilor ciucani este meritată și la Reșița mai trebuie muncit la concentrare, mai ales pe partea defensivă. Jucătorii reșițeni au muncit nimic de zis, au etalat un fotbal plăcut, alert, dar ambele goluri au venit după faze la care autorii golurilor s-au impus după ce se aflau în marcajul „buchet” a doi fundași reșițeni. Mai mult, la faza primului gol, balonul venit din centrare,  a avut timp să „bată de două de ori pământul” până să fie jucat de ciucani, prima dată la o deviere pentru autorul golului, iar Schieb a avut timp suficient să-și aranjeze mingea pentru șutul în vinclu!  

Așa partida s-a terminat „KÉT Nulla volt” vorba lui Raduly Robert, comentatorul partidei care a fost postata pe canalul youtube al clubului din Miercurea Ciuc!

sursa foto: CSM Resita (facebook) și FK Csikszereda (facebook)

FLORIN ȘTIUBE

Lasă un răspuns