11.6 C
Reșița
vineri, octombrie 22, 2021

Adrian Falub: „Nu-mi este teamă de meciurile de culise! Ce poate să ne facă? Noi trebuie să ne câștigăm meciurile! Teamă îmi este atunci când dai cartonaș roșu în loc de penalti!”

Petrolul Ploiești s-a impus în Valea Domanului, la limită, cu scorul de 1-0, însă unul dintre momentele importante ale partidei a fost eliminarea lui Robert Boboc (59), practic al doilea cartonaș galben unul acordat eronat de către arbitrul Cristian Codrea (Baia Mare).

Cei doi antrenori principali, Adrian Falub și Octavian Grigore au făcut o radiografie a jocului și a situației de la echipele lor, CSM Reșița, respectiv Petrolul Ploiești.
„Am întâlnit o echipă foarte bună, cu jucători tehnici, de calitate și s-a văzut că Petrolul ne este superioară din acest punct de vedere. De aceea am încercat să-i blocăm și cred că am făcut-o în marea majoritate a momentelor partidei.

Apoi am avut ocazii bune de a marca, primele ocazii le-am avut noi, am încercat să marcăm, n-am făcut-o în prima repriză, iar apoi cea de-a doua a fost foarte echilibrată, fără ocazii de nici o parte, nici noi și nici ei. Diferența cred că a făcut-o decizia arbitrului, pentru că în loc de un penalty a dat un cartonaș roșu. Acolo s-a făcUt diferența pentru că în zece oameni nu am mai contat în atac! Am luat un gol după o execuție de la 25 de metri. În rest, cred că am făcut un meci bun din punct de vedere defensiv, ceea ce trebuia să facem noi în fașa unei echipe bune ca Petrolul”, a precizat Adrian Falub în prima parte a intervenției.

Întrebat fiind dată a discutat cu arbitrul Cristian Codrea din Baia Mare despre faza eliminării lui Robert Boboc, antrenorul reșițenilor a punctat: „Ce să discut cu arbitrul?! Ce să judeci?! Mie mi s-a părut o fază foarte clară, s-a văzut foarte clar că a fost contact! Ce să-l întreb?! Ce să-mi mai explice?! Incredibil! Când vezi un contact în careu și arbitrul dă invers, ce poate el să-mi mai explice? Că nu a fost contact?! Dar asta este… acum nu mai putem schimba nimic și ne așteaptă meciuri mult mai grele”, a mai spus Falub.Antrenorul reșițean a fost mulțumit de atitudinea jucătorilor ca mentalitate, dar sunt greșeli tactice în continuare, iar jucătorii care au intrat pe parcurs sunt o altă dezamăgire a lui Adrian Falub: „Legat de echipa mea, m-a mulțumit spiritul jucătorilor, care că am văzut o echipă care a vrut să câștige, care vrea să joace! Din punct de vedere tactic facem greșeli foarte multe și suferim. M-au nemulțumit schimbările, în sensul în care cei care au intrat nu au adus nimic în plus, nu au fost ceea ce mă așteptam Am făcut până acum două antrenamente cu echipa, dar vom avea o săptămână la dispoziție să pregătim următorul joc de la Bacău. Asta trebuie să facem, să mergem acolo și să obținem un rezultat pozitiv.
Adrian Falub a și explicat de ce a ales să antreneze CSM Reșița: „A fost o nebunie de a mea… Puteam să stau liniștit acasă, pentru că nu era nici un fel de problemă. Aveam un loc de muncă, aveam tot, dar eu așa mai fac lucruri de astea! Am mai făcut nebunii de astea în viața mea și dacă voi reuși să salvez echipa de la retrogradare, aș putea spune că acest lucru ar fi un cadou pentru orașul Reșița din partea mea. Pe Nini Popescu l-am folosit pentru că este tot un atacant, Petrolul are trei mijlocași foarte buni care pasează, iar Vajushi și Constantinescu se descurcă foarte bine între linii. Aveam nevoie să le blocăm mijlocul terenului și să plecăm pe spații, să avem un jucător de viteză. Am ales soluția cu Nini Popescu, Buș și Chera, cu trei jucători foarte rapizi care pleacă foarte bine pe spații. Petrolul nu este o echipă oarecare, are nevoie de rezultate. Este un oraș care se respectă, nu poate acum să joace doar cu copiii! Echipele astea, Petrolul, Rapid, U Cluj au nevoie de rezultate, indiferent cu cine joacă! Acolo treebuie să câștigi tot, altfel apare o mare problemă pentru tine, ca antrenor!”
Adrian Falub a răspuns și întrebării legate de teama jocurilor de culise, dată fiind victoria surprinzătoare a Gloriei Buzău la Pandurii Târgu Jiu, scor 4-2: „La Târgu Jiu este o situație cu niște probleme, nu mi-e frică neapărat de jocurile de culise. Sunt îngrjorat pe o situație clară de penalti, nu ceva discutabil, un contact foarte clar … de aia sunt îngrijorat, nu de jocurile de culise. Ce poate să ne facă? Noi trebuie să câștigăm meciul! Să se dea la o parte unul, să se dea la o parte celălalt, aia este treaba lor… Noi dacă ne câștigăm meciurile noastre suntem la mâna noastră, câștigăm barajul! Victoria era obligatorie la Bacău indiferent dacă reușeam să bătem sau nu cu Petrolul”, a încheiat Falub.

Octavian Grigore, antrenorul interimar de la Petrolul Ploiești: „A fost un meci greu, ne așteptam să fie așa pentru că am întâlnit o echipă motivată, o echipă care și-a vândut foarte greu pielea. Știam că prin venirea noului antrenor se vor descătușa anumite energii și știam că întâlnim o echipă care are mare nevoie de puncte. Nu pot să discut acea eliminare, deoarece arbitrul de margine era foarte aproape de fază, plus centralul care a luat decizia. În general nu comentez deciziile arbitrilor. După eliminare am făcut trei schimbări, deoarece trebuia să venim cu un atacant în plus și trebuia să forțăm victoria.

Reșița s-a pus pe două linii, a sperat la un rezultat de egalitate și ne-a fost greu să desfacem o apărare care a stat compactă. Pot spune că Reșița a fost o echipă agresivă. Mă bucur că am obținut cele trei puncte pentru că brandul Petrolul impune respect. Este o dezamăgire la club că nu suntem în play-off, s-au făcut eforturi, dar foarte multe echipe își propun acest lucru și puține reușesc”.

FLORIN ȘTIUBE

Din aceeași categorie

Stați conectați

825FaniÎmi place
spot_img

Ultimele articole

%d blogeri au apreciat: