6000 lei pentru o mașină veche

6000 lei pentru o mașină veche
6000 lei pentru o mașină veche. Ministerul Mediului lucrează la un proiect prin care pentru fiecare autoturism mai vechi de 10 ani casat proprietarul va primi 6.000 de lei.

Potrivit declarațiilor făcute de ministrul Mediului, Tanczos Barna, la Digi24, se are în vedere o nouă inițiativă pentru a scădea vârsta parcului auto din România. Se propune ca autoritățile locale să contribuie la un premiu pentru cetățenii care duc la casat mașinile mai vechi de 10 ani.

Ministrul Barna a dat exemplul Primăriei Sfântu Gheorghe, unde din luna noiembrie 2021 funcționează un program local prin care locuitorii care renunță la mașinile vechi primesc 3.000 de lei.

„Avem un exemplu implementat în Sfântu Gheorghe, și a avut succes. Am propus această metodă, de a scoate din parcări mașini cu care nu se mai poate circula. A fost un bonus, în valoare de 3.000 de lei. Noi venim în sprijinul administrațiilor locale și în colaborare cu ele poate mai găsim și alte mijloace mai flexibile. Luni vom avea o întâlnire cu asociația municipiilor la care așteptăm reprezentanți de la comune și orașe, să găsim o formulă agreabilă cu autoritățile locale”, a declarat Barna.

3.000 lei + 3.000 lei

El a propus varianta ca la o sumă pe care urmează să o plătească autoritățile locale, Ministerul Mediului să vină cu o sumă similară. Barna susține că varianta 3.000 de lei – administrația locală, plus 3.000 de lei Ministerul Mediului e cea mai bună.

6000 lei barna

În momentul în care proprietarul autoturismului predat către Primărie primeşte suma de 3.000 de lei, cetățeanul se angajează că în următorii trei ani nu va achiziţiona alt autoturism, sau dacă o va face, autoturismul cumpărat va avea maxim 5 ani vechime.
Tanczos Barna este de părere că prin acest gen de programe sau prin programele Rabla și Rabla plus trebuie scoase din circulație 250 de mii de mașini la nivel național. Barna a declarat, de asemenea, că în 4 februarie începe Rabla, urmând ca în perioada următoare să fie prezentat regulamentul.

Lasă un răspuns