Liga 3, Seria 7. Data: 16.03.202; Ora: 15:00. Stadion: Cetate (Deva).
Arbitri: Buși Cătălin (Râmnicu Vâlcea) – Gozman Pop Cristian Dumitru, Belenesi Stelian Alex (ambii din Oradea). Observator arbitri: Trancă Ciprian (Timişoara). Delegat de Joc FRF: Micșa Dorin (Timişoara).
AFC Voința Lupac (antrenor Gheorghe Mircea Manu): Randelovic- Mihaly, Banac, Stoia, Mustețea Marius (46, Circa) – Ivașcu (70, Balint)), Săndescu, Eduar Tudor, Mustețea Marian (72, Vădrariu), Burcea (80, Cristodulo) – Avramovici (70, Militaru).
CSM Deva a fost considerată favorită în disputa cu croații, dată fiind situația din clasament. Înainte de joc, elevii lui Marius Sîrbu (Deva) erau clasați pe locul doi cu 33 de puncte și erau unii dintre favoriții la calificarea în play-off. De partea cealaltă, Voința Lupac era clasată pe locul 8, cu zestre de 20 de puncte.
Antrenorul Gheorghe Mircea Manu a declarat anterior că Voința Lupac merge să merge la Deva după puncte: „Urmează să mergem la Deva cu gândul de a aduce punct sau puncte pentru a avea un play-out cât mai liniștitor.” În meciul direct, Deva a marjat din start pe arma atacului. Oaspeții au ales varianta să dea loviturile decisive pe contraatac.
Cel mai periculos jucător al Devei în debut de meci a fost Valentin Munteanu, prin acțiuni filtrante, dar portarul Milos Randelovic a fost unul dintre jucătorii remarcați ai Lupacului. Marian Musteța a deschis (15) seria ocaziilor la poarta devenilor.
Bogdan Burcea a deschis scorul după un contraatac finalizat cu un lob peste portarul Avram, ieșit în întâmpinare. În replică, amfitrionii au egalalt la faza imediat următoare, prin Arnăut care a trmis cu capul din 8 metri în poarta lui Randelovic.
La zece minute de la reluare, Burcea readuce pe Lupac în avantaj tot în urma unui contraarac școală, finalizat cu un șut de la 12 metri. Mai, mult, Lupac încearcă să profite la maximum de momentul psihologic, dar nu a reușit desprinderea prin Săndescu, Stoia și Avramovici. Soarta partidei s-a decis cu 20 de minute înaintea finalului prin Modan, care a egalat la doi.
La finalul jocului, Gheorghe Manu ne-a declarat: „Nu am închis meciul la 2-1. Am avut ocazii prin Săndescu, Avramovici. „Ață” a scăpat singur cu portarul de la centrul terenului, a driblat și portarul, a șutat bine, dar a scos un fundaș de-al lor de pe linia porții… Știam că poate să ne domine doar pe talie, la jocul aerian!
De altfel, așa am luat și cele două goluri! Am început cu Tudor, acolo fundaș dreapta, cu Mihaly în centru. Am văzut că atacurile lor predominau pe atacul lateral stânga lor, dreapta noastră, cu cei doi copii implicați. Am schimbat partitura după cinci minute.
Am trecut cu Mihaly fundaș dreapta, în centru l-am trecut pe Tudor, iar pe Ivașcu în lateral. Am echilibrat jocul. Puteam să-ș și câștigăm, așa cum am declarat înaintea jocului. Și faptul că dacă o să ne surprindă, Deva o să o facă doar pe jocul aerian, pe forța și pe detenta lor.
În rest, la jocul cu mingea pe jos, am închis toate culoarele și i-am prins pe contraatac și în prima repriză… Am dat golurile alea două. Pe mine nu m-a surprins vrei echipă, un plus mare pe Ghiroda… Deva este o echipă bună, dar cu ei avem două egaluri. În meciul tur am făcut egal, noi având și un jucător eliminat!
Spun asta pentru a demonstra încă odată faptul că avem calitate. Le-am spus jucătorilor că pe lângă pregătirea fizică, tactică. foarte importantă este abordarea psihologică a fiecărei partide. Componenta psihologică poate face singură diferența! Este nevoie de concentrare, conectare la meci, respectarea sarcinilor de joc, constanță continuă în evoluții, etc.”
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Folosim cookie-uri pentru a ne asigura că vă oferim cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă continuați să utilizați acest site vom presupune că sunteți mulțumit de el.Ok