-17.3 C
Reșița
marți, ianuarie 25, 2022

Viteza, principala cauză a producerii de accidente rutiere

În weekendul ce tocmai s-a încheiat, polițiștii cărășeni au continuat să acționeze pe raza întregului județ, în vederea prevenirii și combaterii principalelor cauze generatoare de accidente rutiere.

Peste 600 de sancțiuni contravenționale au fost aplicate celor care au încălcat prevederile legislative în vigoare. Ca măsură complementară, au fost reținute și retrase 60 de permise de conducere și certificate de înmatriculare. În cursul zilei de sâmbătă, aceste acțiuni au fost organizate în sistem integrat, împreună cu polițiști rutieri din Mehedinți și Hunedoara.

Pentru abaterile constatate, polițiștii au aplicat 601 sancțiuni contravenționale, dintre care 407 pentru nerespectarea limitelor legale de viteză impuse pe anumite tronsoane de drum.

20 de șoferi care nu au respectat regulile privind depășirea, 10 conducători auto care au condus autovehicule aflându-se sub influența băuturilor alcoolice, având o concentrație în aerul expirat de până la 0.40 mg/l alcool pur și alți 8 care au depășit cu mai mult de 50 km/h limita de viteză maximă admisă pe anumite tronsoane de drum, au fost sancționați contravențional, concomitent cu suspendarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

Pentru abaterile constatate, au fost reținute în vederea suspendării, 47 de permise de conducere și retrase 13 certificate de înmatriculare.

Alți 74 de conducători auto și pasageri au fost sancționați contravențional pentru nepurtarea centurii de siguranță.

De asemenea, polițiștii cărășeni au constatat 9 infracțiuni la regimul rutier, dintre care 4 privind conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe.

Citește și: Cristian Gâfu este preocupat de reducerea imediată a numărului de accidente auto pe șoselele Banatului Montan

Din aceeași categorie

Stați conectați

971FaniÎmi place
spot_img

Ultimele articole

%d blogeri au apreciat: