11.6 C
Reșița
vineri, octombrie 22, 2021

Varianta Delta, versiunea cea mai periculoasă a virusului SARS-Cov-2

Conform site-ului vaccinare-covid.gov.ro, Varianta B 1617.2 (Delta), sau tulpina indiană, este considerată cea mai adaptată dintre cele patru variante virale de îngrijorare, cu un grad ridicat de contagiozitate, de două ori mai mare față de tulpina inițială și cu aproximativ 60 % mai mare decât tulpina Alpha, cunoscută ca varianta britanică.

Vaccinurile actuale administrate în schemă completă își mențin eficiența față de infecția cu acest tip de tulpină, sens în care vaccinul produs de compania Pfizer asigură o protecție de spitalizare de 96%, iar Astra Zeneca asigură o protecție de 92%. Spre deosebire de celelalte variante, Delta are o contagiozitate cu mult mai crescută.

Atât într-o țară cu acoperire vaccinala mai crescută (UK), cât și într-o țară cu acoperire vaccinala mai scăzută (India), varianta Delta a devenit rapid predominantă.

Vaccinurile își mențin o eficiență crescută în prevenirea bolii simptomatice, dacă se administrează schema completă.  Este absolut necesara creșterea acoperirii vaccinale pentru limitarea transmiterii și reducerea efectelor Delta.

Citește și: Măsuri în tot județul Caraș-Severin pentru diminuarea impactului riscului epidemiologic la coronavirus

La o parte dintre infecțiile cu tulpina Delta nu s-au identificat origini din import,  ci au fost dobândite pe teritoriul național,  cea ce denotă posibilitatea transmiterii comunitare.

Din aceeași categorie

Stați conectați

825FaniÎmi place
spot_img

Ultimele articole

%d blogeri au apreciat: