Un șofer de 29 ani a condus autoturismul fiind drogat!

Un șofer de 29 ani a condus autoturismul fiind drogat!
Un șofer de 29 ani a condus autoturismul fiind drogat! Faceți alegeri responsabile! Nu consumați droguri! Nu vă urcați la volan sub influența unor astfel de substanțe!

 Azi-noapte, în jurul orei 02.10, polițiști de la Biroul Rutier al Poliției Municipiului Reșița au depistat pe DJ 582, în localitatea Văliug, un bărbat de 29 de ani care conducea un autoturism, aflându-se sub influența substanțelor psihoactive.

Testarea cu aparatul Drugtest a conducătorului auto a indicat rezultat pozitiv pentru una dintre substanțe, motiv pentru care acesta a fost condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice.

Faceți

Polițiștii continuă cercetările în acest caz în cadrul dosarului penal întocmit pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe psihoactive.

Dacă conduceți un vehicul pe drumurile publice sub influența unor substanțe psihoactive, la fel ca în cazul conducerii sub influența băuturilor alcoolice, riscați să vă pierdeți chiar și libertatea. Legea pedepsește această infracțiune cu închisoare de la unu la cinci ani sau amendă.

Consumul de droguri poate avea un impact asupra vieţii tale în nenumărate feluri la care nu te aştepţi.

Relaţiile cu prietenii şi familia – prietenii şi familia vor sta în calea consumului de droguri şi relaţia cu ei se va deteriora.
Siguranţa – în momentul în care eşti sub efectul drogurilor sau în momentul procurării dozei eşti pus în situaţii în care siguranţa îţi este ameninţată şi ești predispus să ţi se întâmple lucruri foarte rele.
Citește și: Un tânăr șofer drogat a pus poliția rutieră în alertă!
Presiunea financiară – cheltuieşti din ce în ce mai mulţi bani pentru a procura droguri. Nu o să mai faci faţă cheltuielilor zilnice. Te-ai gandit câţi bani ai putea economisi dacă nu ai consuma?
Dependenţa – vei simţi că nu poţi funcţiona fără droguri şi vei folosi timp şi energie să faci rost de ele.
Violenţa – vei face lucruri pe care în mod normal nu le-ai fi făcut altfel. Poţi deveni violent sau poţi deveni o victimă a violenţei.
Depresia – poţi intra într-o stare de depresie după consum ca efect direct al consumului sau din cauza lucrurilor pe care le-ai experimentat în timpul consumului.
Accidente – când te afli sub influenţa drogurilor poţi face lucruri care te pot răni sau îţi pot provoca accidente.

Alcoolul sau drogurile la volan afectează viteza de reacție. Diminuează coordonarea și scade vigilența.

„Nu vă puneți în pericol viața. Nu-i expuneți pe alții pericolelor. Nu vă riscați libertatea! Polițiștii cărășeni continuă acțiunile pentru siguranța comunității!” – mesaj al IPJ Caraș-Severin către conducătorii auto.

foto articiol: arhiva IPJ

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: