Trei zile de control… Finalul?! Amenzi de 65.000 de lei și peste 200 metri cubi material confiscat!

Trei zile de control… Finalul?! Amenzi de 65.000 de lei și peste 200 metri cubi material confiscat!
Trei zile de control… Finalul?! Sancțiuni contravenționale de 65.000 de lei și peste 200 de metri cubi de material lemnos confiscat.

Timp de trei zile, în perioada 16-19 mai 2022, polițiști de la Serviciul de Ordine Publică – Biroul pentru Protecția Fondului Forestier și Piscicol, împreună cu specialiști silvici din cadrul Gărzii Forestiere Timișoara au desfășurat acțiuni comune pe linia prevenirii și combaterii ilegalităților în domeniul silvic.

Pe parcursul celor 3 zile au fost efectuate controale privind circulația, depozitarea, prelucrarea și comercializarea materialului lemnos. Au fost verificați 9 operatori economici din domeniu. În urma controalelor s-a constatat că operatorii economici au primit în depozit un volum total de peste 218 metri cubi de material lemnos, de diferite specii și sortimente, fără proveniență legală.

Citește și: Material lemnos în valoare de aproape 300.000 de lei, confiscat de polițiștii cărășeni

În urma neregulilor constatate au fost aplicate 9 sancțiuni contravenționale. Valoarea totală a acestora este de 65.000 de lei. S-a încălcat prevederile legii nr. 171 din 2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice. De asemenea, au fost confiscați 218,77 metri cubi de material lemnos. Valoarea totală a acestuia este de peste 36.000 de lei.

Acțiunile polițiștilor continuă și în perioada următoare”, ne-a precizat inspector principal Alina Boeru, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție al Județului Caraș-Severin.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: