TRAGIC! Un copil de trei ani și-a găsit sfârșitul în albia unui râu

TRAGIC! Un copil de trei ani și-a găsit sfârșitul în albia unui râu

TRAGIC! Un copil de trei ani și-a găsit sfârșitul în albia unui râu

O întâmplare tragică a avut loc ieri seară în jurul orei 18.30. Polițiștii de la Secția 6 Poliție Rurală Bozovici au fost sesizați despre faptul că un copil a căzut într-un râu, în localitatea Putna.
Din primele cercetări s-a stabilit că minorul de 3 ani se afla împreună cu mama acestuia și cu cei doi frați minori. Toți au intenționat să traverseze râul Putna, trecând peste o punte de lemn. Într-o clipă de neatenție, minorul de 3 ani a alunecat și a căzut în albia râului. A fost găsit de localnici la aproximativ 1,5 km distanță de localitatea Putna, în stare de inconștiență.
Pompieri militari din cadrul Gărzii de Intervenție nr 2. Bozovici au intervenit la operațiunea de salvare. La fața locului s-a deplasat și un echipaj din cadrul Serviciului de Ambulanță Județean, ulterior fiind direcționat la caz și elicopterul SMURD.
Ajunse la locul solicitării, echipajele au constatat faptul că minorul, în vârstă de aproximativ 3 ani, a fost extras din râu de către localnici, în stare de inconștiență. Imediat, echipajele de salvatori au început manevrele de resuscitare. Din nefericire, băiatul nu a răspuns manevrelor de resuscitare și a fost declarat decesul.

sursa: www.mbanews.ro
Polițiștii efectuează cercetarea la fața locului în vederea stabilirii cu exactitate a circumstanțelor în care s-a produs evenimentul. Cauzele decesului vor fi stabilite în urma efectuării necropsiei. În acest caz polițiștii continuă cercetările în cadrul unui dosar penal.
Citește și: Tânăr înecat în albia râului Pogănici în ziua de Rusalii
Recomandări ale pompierilor …
În scopul preîntâmpinării unor evenimente cu consecințe tragice, Inspectoratul pentru Situații de Urgența „SEMENIC” al județului Caraș-Severin adresează cetățenilor rugămintea de a respecta măsurile de prevenire a situațiilor de urgență, pe timpul desfășurării unor activități recreative specifice acestei perioade:
  • Scăldați-vă doar în locuri special amenajate pentru înot și respectați avertizările privind interzicerea scăldatului;
  • Nu lăsați niciodată copiii nesupravegheați în apă sau în proximitatea apei, nici măcar în piscinele achiziționate special pentru cei mici ori în cadă;
  • Nu intrați în apa rece înfierbântați, după ce ați stat foarte mult timp la soare;
  • Nu săriți de pe platforme, poduri sau alte construcții, aceste acte de teribilism putând avea consecințe grave;
  • Urmăriți continuu comportarea copiilor în apă, întrucât cei mici sunt imprevizibili: ei trebuie să se scalde numai sub controlul părinților sau altor persoane mature, chiar dacă știu înota;
  • Echipamentele speciale pentru siguranța înotului (colac de salvare, aripioare gonflabile, tuburi gonflabile etc.) nu sunt în totalitate eficiente, de aceea vor fi utilizate de către copii sub atenta supraveghere a unui adult;
  • Împrejmuirea piscinei personale cu un gard poate preveni accidente nedorite în rândul minorilor;
  • Purtarea vestelor de salvare de către copii este o metoda eficientă de prevenire a unor astfel de accidente;
  • Intervenția de urgență în cazul asistării la un accident de înot este crucială pentru salvarea unei vieți, iar semnele care vă indică iminența înecului sunt: aplecarea capului pe spate; gura deschisă în încercarea de a inhala aer; capul ținut în apă, cu gura la nivelul apei; lipsa emiterii de sunete; hiperventilație și gâfâială; ochii sticloși, incapabili să se concentreze; păr peste frunte sau ochi; lovirea involuntară a suprafeței apei cu brațele.

Lasă un răspuns