26.7 C
Reșița
vineri, septembrie 17, 2021

Tinerii se simt tot mai obosiți…

Tinerii se simt tot mai obosiți, se confruntă cu stări emoționale fluctuante și cu provocări financiare mai mari decât acum un an. Banii, educația financiară, cariera, motivația și stările emoționale fluctuante reprezintă principalele provocări percepute de tinerii români de până în 25 de ani, la mai bine de un an de la începutul pandemiei. Acestea sunt rezultatele unui nou studiu realizat sub umbrela Romanian Business Leaders (RBL).

Față de anul trecut, au crescut atât nivelul de oboseală perceput de tineri, cât și tensiunile din sfera profesională și personală. Studiul a urmărit să surprindă stările, comportamentele, interesele și dorințele tinerilor în context pandemic. Este vorba despre cea de-a doua ediție a cercetării, după cea de acum un an.
Potrivit acestuia, principalele provocări cu care spun că se confruntă în prezent tinerii sunt: lipsa resurselor financiare (77% – în creștere de la 59% în 2020), lipsa educației financiare (60%), lipsa consilierii în carieră (59% – în creștere de la 47% în 2020).

Citește și: Ioan Popa: „Este foarte important să ne pregătim tinerii pentru noile oportunități pe care tehnologia le creeazã

Studiul arată că mai mulți tineri resimt probleme precum nivelul ridicat de oboseală sau incertitudine, comparativ cu anul trecut. Astfel, în ediția de acum a studiului, 50% se simt mai obosiți (comparativ cu 34% în 2020), 32% invocă momente de incertitudini, inclusiv actuale tensiuni din sfera personală și profesională (comparativ cu 26% acum un an), iar numărul celor care spun că se confruntă cu stări emoționale fluctuante a crescut de la 37% în 2020 la 49% în 2021. Printre lipsurile pe care le-au mai menționat tinerii se numără: problema birocrației și lipsa digitalizării.

foto:edupedu.ro

Din aceeași categorie

Stați conectați

608FaniÎmi place
spot_img

Ultimele articole

%d blogeri au apreciat: