Tichetele de masă se majorează cu 50%

Tichetele de masă se majorează cu 50%
Tichetele de masă se majorează cu 50%: de la 20 lei la 30 lei. Măsura a primit undă verde astăzi, în plenul Camerei Deputaților. Parlamentarii liberali din Banatul de Munte, deputații Jaro Norbert Marșalic și Dumitru Rujan au votat majorarea tichetelor de masă cu 50%.

De luna viitoare, valoarea tichetelor de masă va fi de 30 de lei, în loc de 20, cât este în prezent.

Măsura a primit undă verde astăzi, în plenul Camerei Deputaților, cu 238 de voturi pentru, doar unul împotrivă și 6 abțineri.

Această majorare vine pe fondul scumpirilor la alimente, pe alocuri, chiar și cu 50 la sută.

Citește și : Deputații liberali din Caraș-Severin au aprobat noi majorări salariale pentru sectorul public

Este o măsură promisă și prevăzut într-unul din pachetele de sprijin pentru România; pachete care au fost decise și anunțate de către coaliția de guvernare.

La începutul lunii aprilie, când anunța pachetul social, Guvernul a promis creșterea valorii tichetelor de masă acordate angajaților; de la 20 de lei la 30 de lei, pentru a compensa scumpirile din ultima perioadă. Premierul Nicolae Ciucă preciza că printre măsuri va fi și majorarea tichetelor de masă .

În prezent, valoarea unui tichet de masă este de 20,17 lei; iar valoarea totală a tichetelor de masă acordate lunar (pentru 22 de zile lucrătoare); unui angajat este de 443,74 de lei. După ce va fi majorată la 30 de lei, valoarea lunară ar urma să fie de 660 de lei / per angajat.

sursa : PNL Caraș Severin ( Facebook )

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: