Subiectele de la examenele din acest an, Evaluarea Națională și Bacalaureatul, vor fi „perfect adaptate”

Subiectele de la examenele din acest an, Evaluarea Națională și Bacalaureatul, vor fi „perfect adaptate”
Subiectele de la examenele naționale vor fi adaptate acestei perioade de doi ani din parcursul educațional al elevilor; anunță ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu. Acesta a declarat că „este total incorect să plătească doar elevii cauzele obiective generate de criza sanitară sau; să spunem, oarecare pricepere de nivel scăzut al autorităților în a gestiona acest proces”.

Subiectele de la Evaluarea Națională și Bacalaureat vor fi „perfect adaptate”; perioadei de doi ani în care elevii au învățat în condiții de criză sanitară, a spus oficialul.

„Atâta vreme cât această perioadă de criză sanitară a însemnat o catastrofă educațională pentru orice sistem de educație; inclusiv pentru sistemul de educație românesc este total incorect să plătească doar elevii cauzele obiective generate de criza sanitară sau; să spunem, oarecare pricepere de nivel scăzut al autorităților în a gestiona acest proces. Pe cale de consecință, subiectele vor fi perfect adaptate acestei perioade. Perioadă care înseamnă doi ani din parcursul educațional al elevilor care susțin probele naționale. Și evaluarea națională și bacalaureat.

Vom avea și voință și înțelepciunea necesară în concepția subiectelor pentru aceste probe naționale încât să nu fie elevii aceia care vor fi nevoiți să plătească”, a spus ministrul.

Reamintim că încă din luna ianuarie 2022 ministrul Cîmpeanu vorbea despre faptul că va „ceda” „într-o altă parte” și anume „la tematica de examen”.

Citește și : Elevii nu vor intra în prima vacanță de anul viitor în același timp

„Tematica de examen va fi stabilită, adaptată, corelată cu realitățile aceste acestui an. Nu are niciun sens să negăm faptul că în educație au fost pierderi. Important este să identificăm corect acele pierderi, să planificăm o tematică adecvate modului în care elevii au asimilat și nu modului în care profesorii au predat – pentru că de multe ori profesorii au predat, însă fără să fie vina lor, au predat în fața unor ecrane negre – deci nu avem un feedback, nu avem un raport real asupra a ceea ce au asimilat elevi.

Această tematică de examen va trebui să fie adaptată, nu este deloc simplu, dar vom face acest lucru la ceea ce au asimilat elevi. Pentru asta, încă odată vă spun, este important diagnosticul, este important să avem simulări, este important să știm cât au pierdut și unde au pierdut elevii pentru a putea corela și adapta tematica de examen”, a mai declarat Cîmpeanu la începutul anului.

sursa : edupedu.ro

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: