22.7 C
Reșița
duminică, iulie 3, 2022

Spitalul Orășenesc Oravița tot mai pregătit în lupta cu pandemia

Lupta cu virusul COVID – 19 la Spitalul Orășenesc Oravița a devenit mai  facilă grație unei investiții finanțată de Uniunea Europeană. Unitatea spitalicească din Valea Carașului beneficiază din această săptămână de un robot de dezinfecție ce va asigura un mediu sigur și curat pentru bolnavi.

La inițiativa Primăriei Oravița, Spitalul Orășenesc Oravița a aplicat pentru un proiect ce viza dotarea unității medicale cu un robot de dezinfecție pentru o mai bună protecție împotriva infectării cu coronavirus. Săptămâna aceasta a fost inaugurată această reușită și pacienții unității spitalicești vor beneficia de protecție sporită în lupta cu virusul Sars – CoV 2.

Suntem alături de toți cei care continuă lupta cu pandemia COVID – 19, medicii, dar și pacienți, iar Spitalul Orășenesc Oravița este de astăzi mai eficient în gestionarea acestei situații dificile. La inițiativa Primăriei Oravița, spitalul a aplicat pentru dotarea cu un robot de dezinfecție, care, pe lângă faptul că va asigura un mediu sigur și curat pentru bolnavi, va simplifica și munca personalului medical”, a anunțat pe o rețea socială edilul Oraviței, Dumitru Ursu.

Investițiile în spitalul ce deservește pacienții din Valea Carașului nu se vor opri aici. Peste 4 milioane de lei vor fi investiți în dotarea secțiilor de chirurgie și A.T.I cu echipamente, dispozitive și aparatură medicală noi și eficiente, necesare pentru tratarea celor infectați cu virusul SARS-CoV-2 care au nevoie de condiții speciale (respirație artificială, intubare, ventilare), fără a mai fi transferați la alte spitale.

Citește și: Spitalul din Oravița, mai eficient în gestionarea pandemiei

Din aceeași categorie

Stați conectați

971FaniÎmi place
spot_img

Ultimele articole

%d blogeri au apreciat: