11.6 C
Reșița
vineri, octombrie 22, 2021

Spitalul din Oravița, mai eficient în gestionarea pandemiei

Cu scopul de a eficientiza reducerea și stoparea răspândirii infecției cu coronavirus, la inițiativa Primăriei Oravița, spitalul din Oravița a aplicat pentru dotarea cu un robot de dezinfecție din cei 200 pe care Comisia Europeană îi donează unităților medicale.

Pe lângă faptul că va asigura un mediu sigur și curat pentru pacienți, robotul de dezinfecție va simplifica și munca personalului medical implicat în gestionarea pandemiei. Alte șase spitale din țară vor beneficia de astfel de echipamente, care vor fi livrate în perioada imediat următoare.

Roboții au capacitatea de a dezinfecta o cameră de spital de mărime standard într-un timp foarte scurt, de aproximativ 15 minute, prin utilizarea luminii ultraviolete, iar o singură încărcare a unei unități permite dezinfectarea a peste 18 încăperi. Procesul de dezinfecție este unul fizic și nu unul ce folosește dezinfectanți chimici, fiind mult mai sigur pentru personalul spitalicesc, care nu mai trebuie astfel să mânuiască, transporte sau să depoziteze produse chimice toxice, periculoase sau corozive. Robotul poate fi operat de la distanță, prin intermediul unei aplicații mobile, iar operațiunea poate fi inițiată din exteriorul camerei ce urmează a fi dezinfectată, astfel încât nici un lucrător din domeniul sanitar nu este prezent în timpul procesului”, transmit oficialii Primăriei Oravița.

Citește și: Dumitru Ursu: „La Spitalul Orășenesc Oravița se urmărește ridicarea nivelului calitativ și cantitativ al dotărilor și echipamentului medical din cadrul secției ATI”

Din aceeași categorie

Stați conectați

825FaniÎmi place
spot_img

Ultimele articole

%d blogeri au apreciat: