-17.3 C
Reșița
marți, ianuarie 25, 2022

Sorin Cîmpeanu: „La ceremoniile de început de an școlar se va purta mască”

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, anunţă că autorităţile iau în discuţie posibilitatea ca şi în localităţile cu rate de infectare de peste 6 la mie copiii de creşă şi cei de grădiniţă să poată merge la unităţile şcolare. Singura condiție este ca localitatea respectivă să nu intre în carantină. Ministrul mai anunţă că festivităţile de deschidere a anului şcolar vor fi permise, cu anumite condiţii.

„Şcoala nu ar trece integral în online (la o rată de infectare de peste 6 la mie – n.r.). Este vorba despre al doilea scenariu care se aplică peste rata de infectare de 6 la mie. În acest scenariu, în momentul de faţă este propus ca preşcolarii – e vorba de creşe şi grădiniţe – să poată funcţiona în continuare. Primul scenariu este o certitudine. Al doilea scenariu este în curs de discuţii. El va fi finalizat acest proces, în perioada 1-3 septembrie, cu cel puţin 10 zile înainte de începerea anului şcolar”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

Este pregătit  și un al doilea scenariu

În acest al doilea scenariu, în cazul în care rata de infectare ar depăşi 6 la mie, şcolarii de gimnaziu ar urma să intre în online, până la vârsta de 12 ani. În cazul elevilor de peste 12 ani se ia în calcul posibilitatea ca aceştia să poată merge la şcoală, cu prezenţă fizică.

Ministerul pregăteşte formulare prin care solicită acordul părinţilor privind vaccinarea copiilor de peste 12 ani. Acestea vor putea fi distribuite doar după începerea şcolii. În cadrul formularului părinţii vor putea răspunde cu „da” sau „nu”.

Citește și: Elevii vor începe cursurile în anul şcolar 2021-2022 pe data de 13 septembrie

În ceea ce priveşte ceremoniile de deschidere a noului an şcolar, Câmpeanu spune că anul acesta vor fi permise. Aceasta pentru că sunt multe alte acţiuni care sunt permise, acţiuni cu mii de persoane.

text/foto: www.stiriedu.ro

Din aceeași categorie

Stați conectați

971FaniÎmi place
spot_img

Ultimele articole

%d blogeri au apreciat: