-17.3 C
Reșița
marți, ianuarie 25, 2022

Școala Gimnazială „Gheorghe Frățilă” din Glimboca funcționează la standarde europene!

Școala Gimnazială „Gheorghe Frățilă” din Glimboca funcționează la standarde europene. Acest lucru a fost posibil atât prin grija administrației publice locale a primarului Petru Novac Crîsnic corelat cu cea a managementului asigurat de unitatea de învățâmânt, directoare Marioara Țepiș.

Şcoala Gheorghe Frăţilă din Glimboca, implementează proiectul „TIPS – ŢIne Pasul cu Scoala!”, proiect finanţat de Uniunea Europeană prin Programul Operaţional Capital Uman, componenta 1 – Şcoala pentru toţi, axa prioritară 6 – Educaţie şi competenţe, cod SMIS 104981.
Proiectul se desfăşoară în parteneriat cu Fundația pentru Cultură și Învățământ Ioan Slavici, în calitate de beneficiar, ARAS – Asociația Romana Anti-SIDA Filiala Timisoara, în calitate de partener, Şcoala Gimnazială Chevereșu Mare, în calitate de partener asociat 1, Şcoala Gimnazială din Cenei, în calitate de partener asociat 2, Şcoala Gimnazială Băuţar, în calitate de partener asociat 3 şi Şcoala Gimnazială nr. 3 Oţelu Roşu, în calitate de partener asociat 4.

Scoala Gimnazială

Perioada de implementare a proiectului este 15.06.2018 – 14.02.2022, cu o durată de 34 de luni. Grupul ţintă se adresează categoriilor 34 de preşcolari cu vârsta între 3-5 ani, 90 de elevi cu vârsta între 6-14 ani, 20 de cadre didactice şi 50 părinţi.
Valoarea totală eligibilă a proiectului este de 3.280.035,91 lei, din care  873566,23 lei este valoarea finanțării acordată Școlii din Glimboca.

Citește și: Petru Crîsnic – un primar performant pentru Glimboca!

Petru Crîsnic: „ Ne preocupă creşterea calităţii serviciilor educaţionale pentru cei 130 de copii ai comunei Glimboca”

Primarul Petru Crîsnic a dovedit că este un model de eficiență și pentru ceilalți colegi din unitățile teritorial administrative din județ. Componenta educațională constituie un obiectiv primordial pentru primăria comunei Glimboca. „Obiectivul general al proiectului este creşterea calităţii serviciilor educaţionale pentru cei 130 de copiii ai comunei Glimboca care sunt preșcolari și elevi la școala „Gheorghe Frățilă”. O altă componentă a proiectului este și prevenirea continuă a abandonului şcolar. Zilele trecute, Școala Gimnazială „Gheorghe Frățilă” din Glimboca a beneficiat de utilarea cu 7 table inteligente, laptopuri și videoproiectoare. În calitate de primar doresc să felicit și colectivul Școlii noastre care s-a implicat în derularea proiectului”, a precizat Petru Crîsnic.

Școala Gimnazială

Școala Gimnazială „Gheorghe Frățilă”, un model de bune practici educaționale

Marioara Țepiș a prezentat detaliile programului TIPS – ŢIne Pasul cu Scoala!”. Activitățile desfășurate în cadrul proiectului au vizat – activități tematice cu copii preșcolari (pregătire pentru clasa pregătitoare), activitatea de informare și consiliere educațională, individual sau de grup cu elevii. În componenta proiectului se află și programul „Școala părinților. Învață să fii părinte dedicat!”. S-au derulat activități pentru creșterea rezultatelor școlare, activități tematice cu copii preșcolari, școlari, părinți și membrii ai comunității și sprijinirea elevilor cu probleme în adaptarea școlară prin accesul la un cabinet psiho-social. Trebuie să menționăm faptul că 50 de elevi primesc o masă caldă în zilele în care se desfășoară activitățile de tipul „Școala după școală” și 34 de preșcolari primesc o gustare atunci când participă la activitățile organizate pe ateliere tematice. În cei 3 ani de proiect, 90 de elevi, 29 preșcolari, 60 părinți, 15 cadre didactice de la Şcoala Gheorghe Frăţilă din Glimboca au beneficiat de activități din cadrul proiectului”, a precizat Marioara Țepiș, directorul școlii.

Scoala Gimnazială

Din aceeași categorie

Stați conectați

971FaniÎmi place
spot_img

Ultimele articole

%d blogeri au apreciat: