Sărbătoare mare astăzi la Moldova Nouă. Are loc cea de-a 28-a aniversare a Zilei Internaționale a Dunării

Sărbătoare mare astăzi la Moldova Nouă. Are loc cea de-a 28-a aniversare a Zilei Internaționale a Dunării

Sărbătoare mare astăzi la Moldova Nouă. Are loc cea de-a 28-a aniversare a Zilei Internaționale a Dunării. Primăria, Consiliul Local și Casa de Cultură Moldova Nouă îi invită pe locuitori să ia parte la o serie de activități. Întreceri sportive care mai de care mai interesante. Sunt vizate toate vârstele și gusturile posibile.

Tema propusă pentru celebrarea evenimentului din acest an este “Fii activ! Descoperă Dunărea”

Startul primei activități a fost cea a tradiționalului cros al Dunării, ora 09.30, pe traseul Blocul 9 – Faleza Dunării (zona scenei). Competiție la care au participat 30 de tineri.

De la ora 10.00, copiii pasionați de sportul-rege se duelează pentru a marca cât mai multe goluri în poarta adversă.

Meciul de fotbal se desfășoară pe terenul Liceului Tehnologic “Clisura Dunării” Moldova Nouă. De la ora 11:00, sala de sport a orașului este gazda competiției de tenis de masă.

Desfășurătorul este gândit de organizatori cuprindă acțiuni pentru întreaga zi de vineri

Pasionații de pescuit (copiii) își vor da întâlnire pe Faleza Dunării, începând cu 18.00.

Juriul va decide câștigătorii competiției nu doar în funcție de captură, ci și în funcție de tacticile puse în aplicare.

Sărbătoare

De la ora 19.00, va fi organizat vernisajul expoziției de pictură “Dunărea prin ochii tăi!” Este vorba de ediția a IV-a. În cadrul expoziției se vor prezenta creațiile realizate la atelierul de pictură cu același nume. Vernisajul va avea loc la Casa de Cultură Moldova Nouă. Este evenimentul special pregătit pentru a sărbători Ziua Internațională a Dunării. Expoziția va rămâne deschisă până la ora 21:00.

De asemenea, în paralel, în intervalul 10.00 – 17.00 de funcționare al Centrului Național de Informare și Promovare Turistică Moldova Nouă (CNIPT). Se pot vizita acolo expozițiile „Muzeul comunităților din Clisura Dunării” (organizată și pregătită de CNIPT) și „Lumi în miniatură. 12 povești din comunitate”. Aceasta din urmă este organizată și pregătită împreună cu Universitatea Politehnică Timișoara – Facultatea de Arhitectură și Urbanism.

Citește și: Zilele Orașului Moldova Nouă revin după o pauză de un an

Din cadrul evenimentului programat nu va lipsi sprijinul Poliției Locale Moldova Nouă. Așa cum nu vor lipsi de altfel nici premiile pentru câștigătorii competițiilor desfășurate, acestea constând în: tricouri, trofee și diplome.

Primarul Ion Chisăliță: „Astăzi la Moldova Nouă invităm cât mai mulți semeni să participe activ la evenimentul marcat de Ziua Internațională a Dunării

Reamintim că marcarea Zilei Internaţionale a Dunării a fost instituită după semnarea, în 1994, a Convenţiei privind cooperarea pentru protecţia şi utilizarea durabilă a fluviului Dunărea de către Comisia Internaţională pentru Protecţia Fluviului Dunărea (ICPDR).

Documentul a fost semnat la 29 iunie 1994, la Sofia, în capitala Bulgariei. Oferă cadrul de cooperare al guvernelor, organizaţiilor neguvernamentale, instituţii de cercetare şi industrie, această dată fiind marcată la nivel internaţional la propunerea ţărilor dunărene şi sub auspiciile Comisiei Internaţionale pentru Protecţia Fluviului Dunărea. Astăzi la Moldova Nouă invităm cât mai mulți semeni să participe activ la evenimentul marcat de Ziua Internațională a Dunării”, a precizat prof. Ion Chisăliță, primarul orașului Moldova Nouă.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: