Sancțiuni de 42.000 lei pentru nerespectarea măsurilor SARS-CoV-2

0
57

Pentru prevenirea răspândirii și infectării cu virusul SARS-CoV-2, polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Caraș-Severin, împreună cu jandarmi de la Inspectoratul de Jandarmi Județean Caraș-Severin, continuă activitățile de verificare a modului în care se respectă prevederile Legii nr. 55 din 2020 privind noile măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Săptămâna trecută, în urma activităților desfășurate pe raza întregului județ, au fost verificate 202 societăți comerciale, peste 3.700 de locații de interes, 665 de mijloace de transport persoane, fiind totodată verificate peste 2.000 de persoane zilnic, cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse.

Pentru abaterile constatate au fost aplicate 179 de sancțiuni contravenționale, conform Legii nr. 55/2020, în valoare totală de 42.000 de lei, 159 pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, una pentru nerespectarea măsurilor privind carantina sau izolarea, 8 pentru nerespectarea regulilor privind deplasarea sau libera circulație și 11 pentru participarea la activități în spațiul public/privat/închis pentru care au fost instituite restricții sau interdicții”, au transmis polițiștii cărășeni.

Totodată, în cadrul activităților au fost utilizate dispozitivele electronice pentru verificarea certificatelor digitale, pentru peste 1.400 de persoane. Polițiștii vă recomandă să respectați măsurile de protecție individuală și interdicțiile impuse de autorități. Scopul acestora nu este acela de a sancționa, ci de a asigura aplicarea legii, pentru siguranța tuturor.

Citește și: Amenzi în cuantum de 14.000 de lei pentru nerespectarea noilor măsuri COVID-19

Lasă un răspuns