Să nu uitam de lecția pandemiei!
Cu siguranță ne îndreptăm către o perioadă care ar trebui să încheie un episod cenușiu din viața noastră generat de isteria pandemiei SARS-Cov-2.
În urmă cu mai bine de un an asistam neputincioși la „asaltul” virusului, fără să știe nimeni cine este acest dușman invizibil, de unde vine, cât va dura lupta împotriva lui. Nu putem uita cât de brutal am fost rupți de viața noastră cotidiană, de obiceiurile zilnice, de ceea ce ni se părea absolut normal și nu ne puteam imagina vreodată că poate fi altceva decât o răceală banală care nu ne poate face atât de mult rău.
În primele luni de izolare încercăm sa ne adaptăm viața la ceva ce numai întâlnisem până atunci, accesul limitat în magazine, restricții de circulație, renunțarea la întâlnirile cu prietenii, chiar și cu familia, restricții de circulație, izolați în propriile locuințe…
Am trăit mulți dintre noi cu adevărat drama pacientului infectat, a bolnavului care s-a zbătut pentru viața lui pe un pat de spital, să nu mai spunem de drama unor oameni care au pierdut ființe dragi. Am asistat la chinul unui sistem de sănătate aruncat într-o luptă inegală, secătuit în decursul anilor de mizeria și nepăsarea politicienilor autohtoni de după revoluție.
Oare ce am învățat din această lecție?
Fiecare dintre noi am plătit un preț, mai mic sau mai mare, dar trebuie să înțelegem prin ce am trecut, să avem discernământ fără sa ne lăsăm conduși de convingerile și retorica de duzină, un lucru benefic fiind propria noastră schimbare în bine, percepția noastră asupra binelui și răului, să apreciem valorile din jurul nostru, de orice natură ar fi ele, să înțelegem că responsabilitatea unui individ nu este un dar personal, ci o virtute pe care și-o poate dezvolta.
Citește și: Campania de vaccinare, sabotată frecvent de reprezentanții PSD, PRO România și AUR
Sunt convinsă că foarte mulți dintre noi ne-am schimbat și că avem acum toate motivele și capacitatea să facem o lume mai curată, pentru noi și pentru viitorul copiilor noștri.