S-a bătut palma pentru relocarea din cele două blocuri din Mociur

S-a bătut palma pentru relocarea din cele două blocuri din Mociur

Municipalitatea a bătut palma cu un ONG, pentru amenajarea şi reabilitarea de apartamente pentru locatari, în alte zone din Reșița!

Aleşii reşiţenilor şi-au dat girul pentru modelul protocolului de colaborare cu Asociaţia Nevo Parudimos, în vederea amenajării şi reabilitării unor spaţii locative, în scopul creşterii calităţii condiţiilor de locuit pentru chiriaşii ce urmează să fie relocaţi din blocurile nr. 1 şi 2 din cartierul Mociur.

Primarul Ioan Popa a explicat: „Proiectul este legat de o colaborare cu Nevo Parudimos, un ONG care are în derulare destul de multe proiecte europene şi are mulţi voluntari, şi împreună cu care amenajăm apartamente, garsoniere, în special pentru persoanele pe care le relocăm din zona Mociur, unde urmează să intervenim anul viitor pe modernizare. Un bloc din Mociur va fi demolat, iar celălalt va fi modernizat şi transformat în apartamente. Deja suntem în proces de relocare. Unele familii vor fi relocate parţial şi se vor întoarce înapoi după ce va fi modernizat unul dintre cele două blocuri. Procesul este în derulare continuă! Am mai identificat apartamente. Primăria Reşiţa, în 2020, a dobândit ca succesiuni vacante, şapte apartamente. În cazul persoanelor care au decedat şi nu au aparţinători, bunul lor intră în patrimoniul Primăriei. Niciodată în istoria din ultimii 30 de ani a Reşiţei nimeni nu a identificat succesiuni vacante şi nu le-a adus la Primăria Reşiţa până acum. Noi am reuşit să schimbăm un pic cutumele. Nu ştiu cum s-a întâmplat până acum de nimeni nu a avut succesiuni vacante. Numai anul acesta am avut şapte. De exemplu, în acest gen de apartamente mutăm persoane“.

În legătură cu numărul celor mutaţi, amintim cifrele furnizate de Liviu Gârtoi, şeful de la Patrimoniu, la finele anului trecut. Potrivit acestuia, în ambele blocuri din Mociur, fiecare cu câte 45 de apartamente, locuiau 72 de familii, numărând 500 de persoane. Ceea ce înseamnă că fiecare familie avea, în medie, cam şapte membri.

ALEXANDRA PASCARIU

Lasă un răspuns