Romeo Dunca vrea doar proiecte eficiente pentru cărășeni…A retras finanțarea de ”cosmeticizare” a Spitalului Staționar nr. 3
Preşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin, Romeo Dunca evaluează în continuare împreună cu echipa administrativă din care fac parte și cei doi vicepreședinți ai CJ, Dan Stan și Ovidiu Rădoi toate posibilitățiile de a eficientiza activitatea forului județean. Printre măsurile importante sunt identificarea compartimentelor energofage și redimensionarea acestira sau chiar desființarea acolo unde se impune acest lucru.
Un gest extrem de curajos a venit și în cazul Spitalului Județean de Urgență Staționar nr. 3 din Reșița, acolo unde s-a analizat și s-a decis oprirea proiectului POR 20214-2020 cu finanțarea europeană privind eficientizarea energetică în valoarea de 12,5 milioane lei. Proiectul cosmeticiza practic clădirea foarte veche, în principiu fiind vorba lucrări de izolare termică, schimbarea tâmplăriei exterioare, înlocuirea corpurilor de iluminat cu LED-uri, o clădire în care cadrele medicale își desfășoară activitatea și bineînțeles, unde sunt ”cazați” insalubru pacienții suferinți de boli infecțioase.
Președintele Consiliului Județean Caraș-Severin a explicat cu transparență de ce se renunță acum la acest proiect, accesat în 2018 doar de dragul de a fi accesat, chiar dacă în prezent Consiliul Județean trebuie să restituie Uniunii Europene contribuția de 50.000 de euro.
”Să presupunem că primesti de la cineva niste bani pe care îi dai ca avans la o pereche de pantaloni trapez. Cât de mare e bucuria așteptând să-i achiti integral ca să poți să iesi pe centru îmbrăcat cu ei? Și cat de stupid poate fi să incepi sa te lauzi plimbandu-te așa costumat, că și la tine in oras, viața seamănă cu cea din Paris.
Ieri am semnat stoparea procedurii pentru renovarea stationarului nr 3.
Deși în mod normal ar trebui ascuns acest lucru, oprirea finanțării presupune restituirea către UE a unei sume de aprox 50.000 euro. O reorganizare a serviciilor medicale in celelalte 2 staționare care vor fi renovate pe fonduri UE, inclusiv comasarea specializărilor dublate în prezent va rezolva situația. La fel si economiile realizate cu desființarea posturilor de administrare și conducere ale obiectivului rămas nefuncțional, vor compensa imediat cheltuiala făcută.
Cu clădirea rămasă nefuncțională, vom găsi mai târziu poate ceva mai potrivit de făcut”, a spus Romeo Dunca pe propia pagină de socializare.