29.8 C
Reșița
duminică, iulie 25, 2021

Progresul Ezeriș și-a luat viteză! Vrea să măture toate ghinioanele de până acum!

ACS Progresul Ezeriș este singura reprezentantă a județului Caraș-Severin în liga a III-a, iar elevii pregătiți de antrenorul Dorian Arbănaș și-au continuat programul săptămânal de pregătire cu câte un antrenament per zi, cu excepția zilei de miercuri. Ieri, echipa cărășeană a susținut o partidă de verificare la Timișoara, în compania celor de la ACS Poli!

ACS Poli Timișoara – ACS Progresul Ezeriș 0-2 (0-2)

Au marcat: Rimovecz (48) și Marian Musteța (65).

Sâmbătă, 20 februarie 2021. Terenul de Iarbă al Bazei Sportive „Adrian Stoicov” Timișoara.

ACS Poli Timișoara (antrenor Răzvan Ionilă): Toma – Sporin, Cochinţu, Stoia, Popa – Mitre, Dorobanţu, Sevici, Daminuţă – Toboşaru, Buzdugan.

Au mai intrat: Gakos – Turdean, Murariu, Românu, Chiriac.

ACS Progresul Ezeriș (antrenor: Dorian Arbănaş): Birăescu – Mărgan, Plută, Rimovecz, Dalea – Giurică, Jula – Derbac. Jinga – L. Străin, Neagu.

Au mai intrat: Spînu – Marian Mustețea, I. Găman, Marius Mustețea, Drăgoi, Victor Lolea, Jivan, Secula, Jivan.
De la cărășeni au absentat motivat: Takenori Kawagoe, Merian Andrei, Dragomir Bogdan și Adrian Petruț.

Golurile. 0-1: Liviu Străin a executat înalt un corner de pe partea dreaptă pentru Rimovecz, care a înscris imparabil cu capul de la marginea careului mic, sub bară; 0-2: Marian Musteța a închis tabela cu un șut din unghi, din interiorul careului mic la colțul lung, după o pasă perfectă a lui Victor Lolea.

Echipa timișeană, care destul de recent a fost considerată brandul Banatului în prima ligă, este în prezent măcinată de numeroase probleme birocratice, dar chiar și așa este mai bine clasată decât cărășenii la sfârșitul sezonului de toamnă. De altfel, Poli a dat o replică bună tinerei echipe a Ezerișului, prima repriză fiind echilibrată și pragmatică, dar cu puținii oportunități de a deschide scorul pentru ambele combatante. Jocul a început cu ocazia lui Neagu din minutul 5, șutul acestuia fiind însă prins cu siguranță de Toma, portarul timișorean. Peste câteva minute, experiența lui Daminuță și-a spus cuvântul și-a încercat să îl surprindă pe portarul Biraescu cu un lob care a trecut puțin peste poartă. Elevii lui Arbănaș au fost per ansamblu mai periculoși atât pe atacul pozițional cât și pe contraatac și au mai ratat o ocazie bună in minutul 26, când șutul lui Jinga a fost respins din nou de către portarul Toma. Finalul primei reprize, minutul 41 a consemnat o nouă ratare mare a progresiștilor cărășeni, atunci când șutul periculos expediat de Liviu Străin a trecut foarte aproape de buturile porții lui Toma.

Diferența pe tabelă s-a făcut în mitanul secund, pentru că elevii lui Dorian Arbănaș au condus cu un ecart de două goluri după o oră de joc. După ce Rimovecz a deschis scorul, replica timișenilor nu s-a lăsat așteptată. În minutul 53, si gazdele au inițiat o primă ocazie din repriza a doua, la finalul unei acțiuni cursive de atac a alb-violeților, Buzdugan a trimis cu capul puțin pe lângă buturile porții lui Spînu. După marcarea golulu doi cărășean, până la finalul jocului a fost un joc de posesie fără mari ocazii de a se mai înscrie pe tabelă. A mai fost doar o mare șansă pentru Ezeriș, pe final de meci, minutul 87, când șutul lui Păunel Secula a fost parat de către portarul Gavros.

Partida s-a terminat astfel cu scorul de 2-0 în favoarea tinerei echipe din Ezeriș, un team care se regăsește pe drumul cel bun, care și-a propus să măture toate ghinioanele de până acum și să scoată maxim de situație până la finalul campionatului.

Antrenorul Dorian Arbănaș a demonstrat încă odată că este un tehnician apropiat de fotbaliști, dar în același timp impune și exigență în jocul cărășenilor: „Ne-am continuat ciclul săptămânal de pregătire, cu cele patru antrenamente zilnice și cu meci programat în weekend! Sâmbătă, ieri, am avut un meci amical la Timișoara, la ACS Poli, colegii noștrii de serie, o echipă bună chiar dacă au problemele lor și le-au plecat mulți jucători. Pentru noi a fost un test reușit, am folosit toți jucătorii, am avut și patru abențe motivate în lot. Eu mi-am format o părere generală despre lot, sunt mulțumit de modul cum răspund băieții la solicitările mele. Mai sunt 2-3 cazuri în care eu am câteva semne de întrebare, pentru că solicit concentrare sută la sută pe fotbal și pe ceea ce au de făcut. Toți sunt băieți de caracter, muncitori, conducerea și-a făcut bine treaba la capitolul selecție! Eu însă vreau o mentalitate de învingător de la băieți și să eliminăm punctele slabe de concentrare în joc. Dacă ai o evoluție bună tot jocul și faci o gafă în apărare, dau un exemplu, o eroare care poate întoarce soarta meciului, atunci lucrurile nu sunt în regulă. Poți distruge munca ta și a întregii echipe în câteva secunde! La fel, alt exemplu, așa cum băieții din atac, nu au voie să rateze faze de superioritate numerică la un scor favorabil și meciul să se termine egal. Aceste lucruri trebuie să dispară din jocul nostru, al Ezerișului. Nu avem o misiune ușoară și trebuie să devenim pragmatici în aceste opt etape care mai sunt de disputat”.

sursa foto: ACS Progresu Ezeriș (facebook)

FLORIN ȘTIUBE

Din aceeași categorie

Stați conectați

608FaniÎmi place
spot_img

Ultimele articole

%d blogeri au apreciat: