Primul număr de înmatriculare verde a fost eliberat

Primul număr de înmatriculare verde a fost eliberat
Primul număr de înmatriculare verde a fost eliberat în România. De luni, cele 17.000 de vehicule electrice înmatriculate în țara noastră pot beneficia de numere de culoare verde; anunță Ministerul Afacerilor Interne.
De ce verde? Fiindcă poți face diferența! Protejează și tu mediul înconjurător!
Vă reamintim că de astăzi; cele 17.000 de vehicule electrice înmatriculate în România, pot beneficia de numere de culoare verde.
În cazul mașinilor deja înmatriculate care respectă criteriile de acordare a ”numerelor verzi”; acestea vor putea fi preschimbate, la cerere, începând de luni 27 iunie a.c.
Prin introducerea numerelor de înmatriculare de culoare verde pentru mașinile nepoluante se dorește creșterea vizibilității acestor tipuri de vehicule; și încurajarea celorlalți participanți la trafic să opteze pentru astfel de mijloace de transport.
Astfel, la nivelul Ministerului Afacerilor Interne, s-a elaborat și adoptat Standardul MAI, privind vehiculele rutiere; plăcile de înmatriculare cu fond reflectorizant pentru autovehiculele cu zero emisii de CO2, pentru armonizarea legislației în vigoare.
Cu speranța că vom întâlni cât mai multe mașini cu numere verzi pe străzile din țara noastră, vă dorim o zi frumoasă, fără probleme în trafic!

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: