Premierul Nicolae Ciucă: „În cele șapte luni de guvernare am reușit să garantăm siguranță și stabilitate românilor”

Premierul Nicolae Ciucă: „În cele șapte luni de guvernare am reușit să garantăm siguranță și stabilitate românilor”
Premierul Nicolae Ciucă: „În cele șapte luni de guvernare am reușit să garantăm siguranță și stabilitate românilor”. Premierul Nicolae Ciucă a prezentat recent un succint bilanț al primelor 7 luni de guvernare a României. Astfel, în cele șapte luni de mandat ale Guvernului Ciucă, în context dificil, România a reușit să progreseze social, economic și să consolideze statutul în plan internațional.

În cele șapte luni de guvernare am reușit să garantăm siguranță și stabilitate românilor. Să protejăm cetățenii și economia de efectele crizelor cu care România, asemenea multor state, se confruntă în această perioadă.

Este nevoie să consolidăm ceea ce am reușit până acum. Stabilitatea socială, economică și politică sunt fundamentale pentru continuarea obiectivelor noastre.

În cele șapte luni de mandat, în contextul dificil binecunoscut, am reușit să progresăm social, economic și să consolidăm statutul nostru în plan internațional. Am reușit pentru că am avut capacitatea de a acționa coerent și coordonat ca echipa guvernamentală să protejeze interesele cetățenilor români și ale României.

Am avut stabilitatea politică și susținerea Coaliției de Guvernare, a Parlamentului și a președintelui României. S-a făcut tot posibilul să garantăm românilor siguranță, protecție, iar țării, angajarea pe drumul dezvoltării.

premierul

Evaluarea de etapă a membrilor Cabinetului am făcut-o pe baza a zece criterii obiective raportate la așteptările cetățeanului și societății românești.

La fel de importante au fost și rămân, pentru fiecare membru al echipei guvernamentale, respectarea criteriilor de integritate și de transparență, valori fără de care nicio politică guvernamentală nu ar avea credibilitate.

Avem datoria morală și responsabilitatea de a veni în fața cetățenilor și a le prezenta onest ce am făcut până acum și ce ne-am propus in continuare. Am făcut-o și o voi face de fiecare dată.

Susținerea românilor este fundamentul pe care putem construi mai departe, iar stabilitatea echipei de miniștri oferă garanția că vom acționa în continuare responsabil pentru atingerea obiectivelor cetățenilor noștri și pentru continuarea procesului de modernizare a României”, a precizat premierul Nicolae Ciucă.

Un bilanț succint al primelor 7 luni cu Guvernul Ciucă:

Suntem Guvernul care a alocat cel mai mare buget de investiții din ultimii 32 de ani. A crescut absorbția fondurilor europene cu 7% și pregătește mobilizarea a peste 90 de miliarde de euro fonduri europene.

Citește și: Începe producția de gaze naturale
Cel mai mare buget de investiții din ultimii 32 de ani.
Absorbția fondurilor europene a crescut cu 7%.
Investițiile străine directe au crescut cu 34% în primele patru luni ale acestui, an, comparativ cu anul trecut.
Peste 90 de miliarde euro resurse naționale și europene, care vor finanța, în anii următori, proiecte vitale. Acestea se referă la infrastructură de transport, de sănătate, investiții în energie, proiecte de dezvoltare locală și tranziția la energia verde.
„Sprijin pentru România”, programul în valoare de 17,3 miliarde de lei, completează măsurile de protejare a cetățenilor și economiei.
Prin exploatarea resurselor de gaze naturale din platoul continental al Mării Negre, vom ajunge să asigurăm 90% din necesarul de consum.

Noua Lege offshore și investițiile în energie fac posibilă exploatarea resurselor de gaze naturale din Marea Neagră și a celor de mare adâncime din județul Buzău. Prin exploatarea resurselor din platoul continental al Mării Negre care aparține României, vom ajunge să asigurăm 90% din necesarul de consum. Reprezintă un salt remarcabil. Se dovedește capacitatea României de a găsi noi resurse și soluții într-o perioadă de mare criză. Furnizarea de gaze naturale la nivel mondial este amenințată de războiul din Ucraina.

Sunt în curs procedurile de aderare la OCDE, pentru a fi alături de state cu democrații consolidate, care dețin peste 70% din producția și comerțul global și 90% din nivelul mondial al investițiilor străine directe.

Păstrarea cotei unice de impozitare, a schemelor de ajutor de stat și accesul la finanțare asigură mediul necesar dezvoltării investițiilor.
Continuăm să îmbunătățim colectarea la bugetul de stat prin digitalizare si o administrație mai eficientă.
Ca prim-ministru și președinte al Partidului Național Liberal, voi susține cu fermitate toate măsurile de dezvoltare a antreprenorilor locali și a capitalului românesc, dar si menținerea României ca destinație atractivă pentru investitorii străini”, a mai precizat Premierul Nicolae Ciucă.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: