-17.3 C
Reșița
marți, ianuarie 25, 2022

Prefectul Cristian Gâfu este alături de Inspectoratul Școlar Județean în Campania Națională „Vaccinare și testare pentru învățare”

Prefectul judeţului Caraş-Severin, Cristian Gâfu, a participat astăzi, 14.04.2021, la lansarea Campaniei Naționale ,,Vaccinare și testare pentru învățare!”, acţiune derulată de Inspectoratul Școlar Județean Caraș-Severin în Sala de ședințe a Consiliului Județean Caraș-Severin, în prezența secretarului de stat pentru învățământ preuniversitar, Ion Sorin.La această întâlnire au participat reprezentanți ai Inspectoratului Școlar Județean Caraș-Severin, directori ai unităților de învățământ preuniversitar, reprezentanți ai Centrului Universitar UBB din Reșița, reprezentanții federațiilor sindicale din educație – filiala Caraș-Severin, reprezentanți ai părinților și elevilor, precum şi reprezentanți ai societății civile. Scopul principal al Campaniei ,,Vaccinare și testare pentru învățare!” este promovarea acțiunilor de vaccinare și testare a tuturor persoanelor implicate în actul educațional, în vederea combaterii pandemiei Covid-19, pentru a putea reveni în siguranță, fizic, la școală.

Parteneri în cadrul acestei campanii derulate și în județul Caraș-Severin sunt reprezentanți ai autorităților publice locale și județene și ai Direcției Sanitare Publice Județene Caraș-Severin. Cu această ocazie, prefectul judeţului a subliniat că toate acţiunile de acest gen au ca scop asigurarea unui climat cât mai propice activităţii de învăţământ, apreciind că educaţia copiilor este una din preocupările principale ale statului în timpul pandemiei.

Totodată, Cristian Gâfu, a ţinut să mulţumească reprezentanţilor copiilor pentru aportul acestora în lupta contra răspândirii virusului, în perioada stării de urgenţă, atât prin realizarea şi distribuirea mesaje şi clipuri video, cât şi prin respectarea de către marea lor majoritatea a regulilor epidemiologice în vigoare.

Prefectul a solicitat ca în continuare elevii, părinţii şi cadrele didactice să respecte normele de protecţie, pentru că doar aşa va fi posibil ca următorul an şcolar să debuteze în condiţii de normalitate.

Campania Națională ,,Vaccinare și testare pentru învățare!” se derulează în perioada 8-29 aprilie 2021, în fiecare județ din România”, a precizat Flavius Militaru, purtătorul de cuvânt al Instituției Prefectului județului Caraș-Severin.

sursa text și foto: Instituția Prefectului județului Caraș-Severin.

Din aceeași categorie

Stați conectați

971FaniÎmi place
spot_img

Ultimele articole

%d blogeri au apreciat: