-17.3 C
Reșița
marți, ianuarie 25, 2022

Prefectul Cristian Gâfu a dispus controale în școlile cărășene

Prefectul județului Caraș-Severin, Cristian Gâfu, a solicitat efectuarea de controale de către instituțiile cu atribuții de control, la nivelul unităților de învățământ din județul Caraș-Severin. Scopul verificărilor a fost acela de a monitoriza asigurarea distribuției și depozitării în condiții de igienă și siguranță a produselor de lapte UHT, de panificație și mere.  Produsele livrate elevilor sunt cele aferente Programului pentru școli al României 2017-2023.

Prefectul județului Caraș-Severin are calitatea de coordonator al Comisiei pentru aplicarea prevederilor Hotărârii de Guvern nr.640/2017, cu modificările și completările ulterioare.

În luna octombrie 2021 au fost realizate 6 controale. Patru verificări au fost pe linie sanitară în cadrul unităților de învățământ. Nu au fost constatate deficiențe pe linie sanitară. Alte două verificări au avut loc pe linie sanitar-veterinară în cazul producătorilor/furnizorilor. Nu au fost aplicate sancțiuni.

Grupurile de lucru constituite la nivelul Consiliului Județean Caraș-Severin și a primăriilor Reșița și Oțelu Roșu au verificat centralizarea lunară și anexa 4 – Evidența unică a numărului de porții, consumate de preșcolarii și elevii prezenți la cursuri. Toate aceste verificări au fost făcute conform catalogului de la unitățile de învățământ, pentru luna septembrie 2021.

Citește și: Prefectul Cristian Gâfu a verificat bazele de deszăpezire ale Direcției Drumuri Județene Caraș-Severin

De asemenea, au fost verificate documentele justificative depuse de furnizori. Acestea stau la baza efectuării plăților conform legislației în vigoare, privind derularea Programului pentru școli al României în perioada 2017-2023.

Din aceeași categorie

Stați conectați

971FaniÎmi place
spot_img

Ultimele articole

%d blogeri au apreciat: