Popa și Dunca pun Banatul Montan în Via Transilvanica, ¬drumul care unește!¬
Demarat în 2018, pentru a marca centenarul României Mari, proiectul Asociației Tășuleasa Social, „ViaTransilvanica – drumul care unește”, prin care inițiatorii, frații Alin și Tiberiu Ușeriu, și-au propus să marcheze și să amenajeze un traseu turistic de peste 1.000 de kilometri, prin 10 județe, din nordul până în sudul țării, se apropie de final.
sursa foto:resita.ro
Promotorii proiectului „Via Transilvanica – drumul care unește”, ultramaratonistul Tiberiu Ușeriu și fratele său, Alin Ușeriu, se află, zilele acestea, în Caraș-Severin pentru a identifica traseele care vor străbate Banatul Montan. La sugestia și cu sprijinul autorităților județene și locale, traseul va fi suplimentat cu peste 100 de kilometri pentru a cuprinde și zonele montane ale Banatului.
La sfârșitul săptămânii trecute, Alin și Tiberiu Ușeriu au avut primele discuții la Băile Herculane, iar ieri, la sediul Primăriei Reșița, au fost puse la punct detaliile traseelor care vor pune Banatul Montan pe Via Transilvanica, drumul care unește România din Bucovina până la Dunăre. „Frumusețea acestui proiect stă în colaborarea dintre zeci de instituții publice, ONG-uri și firme private. Fiecare încearcă să își aducă contribuția pentru ca acest proiect să devină realitate. Este cu adevărat un drum care unește, un traseu public destinat tuturor iubitorilor de drumeție, natură și sport, care vor putea să îl străbată la pas, cu bicicleta ori călare și să se bucure de cele mai frumoase zone pe care le are de oferit România.
În Caraș-Severin se vor marca între 200 și 300 de kilometri, ce vor fi incluși în acest proiect. Alături de promotorii Via Transilvanica, Alin și Tibi Ușeriu, am încercat să identificăm cele mai potrivite trasee din județ, astfel încât turiștii ce vor străbate acest drum să aibă parte de o experiență unică. O experiență care să îi facă să revină aici, în Caraș-Severin”, a declarat primarul Reșiței, Ioan Popa.
sursa video: infocs.ro
Via Transilvanica este un traseu tematic de aproximativ 1.300 de kilometri ce străbate România din Bucovina, de la Putna, până la Drobeta Turnu-Severin, prin 10 județe: Suceava, Bistrița-Năsăud, Mureș, Harghita, Brașov, Sibiu, Alba, Hunedoara, Caraș-Severin și Mehedinți.
ALEXANDRA PASCARIU